PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern anuncia una nova defunció per coronavirus

Espot convida la ciutadania a fer-se el tests d’anticossos

Per Victoria Gómez Pérez

Evolució de la Covid-19 a Andorra.
Evolució de la Covid-19 a Andorra. | El Periòdic

El cap de Govern, Xavier Espot, va anunciar ahir la defunció d’una persona que «feia molts dies que es trobava a l’UCI». Amb aquesta, són ja 43 les morts per Covid-19 al país.

La resta de dades es mantenen pràcticament igual amb 745 casos totals, dels quals 234 són actius amb 19 persones a l’hospital; vuit a planta i 11 a l’UCI, cinc d’elles amb ventilació mecànica. També hi ha 42 membres del cos sanitari infectats i cinc dels cossos especials. Pel que fa al Cedre, hi ha 24 casos positius, 7 dels quals són procedents de Salita. Amb relació al nombre de curats, 468 persones han superat la malaltia. 

 

Projecte de país

Espot va aprofitar la seva compareixença per informar sobre noves reobertures de les activitats econòmiques per demanar a la població que es faci els tests d’anticossos. «Convido als ciutadans a participar en aquest projecte de país. Serà una prova pilot que ja s’explica fora de les nostres fronteres per fer-se servir en altres indrets. Tots podem ser copartícips i com més proves fem, més resultats tindrem que ens permetran tenir una fotografia real de la malaltia a Andorra», va explicar el cap de Govern. Tot i això, va recordar que l’Executiu no obligarà ningú a fer-se les proves, ja que «nosaltres apostem pel voluntariat i la bona voluntat dels ciutadans». 

Així com ja ha fet en altres ocasions el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, Espot va reiterar la fiabilitat dels tests, que s’han realitzat a unes 1.500 persones entre personal sanitari i membres dels cossos especials i les seves famílies. A partir de dilluns, serà el torn de la resta de la població que ja ha començat a rebre les primeres cites per part del seu comú.

PUBLICITAT
PUBLICITAT