PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La crisi fa perillar inversions al CEO i a l’Hotel Casamanya

El Comú d’Ordino estudia com reduirà la despesa a causa dels estralls pel coronavirus

Per Enric Revuelta

Les futures inversions a l’hotel Casamanya i al Centre Esportiu d’Ordino (CEO), que són dues grans apostes de la corporació de Josep Àngel Mortés per aquest primer tram de mandat, es podrien veure condicionades pels plans de retallada de despesa del comú d’Ordino derivada de la crisi per la Covid-19. La majoria evita per ara concretar les partides que es tocaran, però tot fa pensar que una part de l’estalvi es podria obtenir per la no finalització de totes les fases a la instal·lació esportiva, que en total estan previstes en uns dos milions d’euros, una mesura defensada pel conseller de la minoria, Enric Dolsa.

Un dels motius, a banda de la necessitat d’estalviar, és que el sector de la construcció es reprendrà probablement amb limitacions i, per tant, això ja comportarà que una part de les obres, que havien de finalitzar-se aquest estiu, ho facin probablement l’any vinent. «Hem de prioritzar inversions i és evident que s’haurà de retallar», va explicar després de lasessió de comú Josep Àngel Mortés, que a hores d’ara encara no s’atreveix a quantificar un cost ni les àrees que s’haurà de fer. Tot i això, la corporació té coll avall que completar totes les obres al Centre Esportiu no es podran fer aquest any. «Les fases s’havien d’acabar aquest any, durant el mes de juliol o agost, i és implensable [que es pugui fer] perquè s’ha aturat la construcció», va dir Mortés, que va recordar que en cas d’obertura del sector, «és evident que el ritme no serà el mateix».

El conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, va destacar que el comú haurà de fer una partida «important al Govern» i que «s’hauran de sumar despeses generals que no s’han tingut en compte el que ha passat». En referència al Centre Esportiu, Dolsa va dir que la partida prevista és «importantíssima» i que s’haurà de «reajustar». El representant, que es va posar a disposició del comú per «col·laborar» en els procés per readaptar la despesa de la corporació, va recalcar que caldrà modificar el marc pressupsotari perquè si no «seria insostenible».

Per la seva banda, la consellera de MovemOrdino, Sandra Tudó, va recordar que el comú es trobarà amb dificulats per ajustar la despesa corrent perquè és «important». «S’hauria de fer un estudi d’ingressos que hi haurà i de la despesa corrent i a partir d’aquí, projectes com l’Hotel Casamanya poden quedar apartats però tampoc podem apartar l’economia. És com un peix que es mossega la cua», va explicar Tudó, que es va mostrar contrària a reduir la inversió al centre esportiu perquè «és una font important pel comú i és una font d’esbarjo important per la població i veient la previsió de l’estiu per davant, serà un espai atractiu per la gent del poble i d’Andorra».

Mampara de protecció

El comú també va donar llum verda ahir a un crèdit extraordinari per valor de 5.000 euros destinat a la compra i a la instal·lació de mampares de protecció per l’atenció al públic. Aquest material s’emprarà per minimitzar el risc d’infeccions per coronavirus.

Mortés confia tenir el mirador d’Arcalís a l’estiu

La corporació ordinenca va aprovar durant la sessió de consell de comú d’ahir l’adjudicació a Secnoa per construir un mirador a la zona del pic de Peyreguils, a Arcalís. El cost aproximat d’aquesta construcció es troba al voltant dels 500.000 euros i el comú s’ha reservat un cànon del 5% sobre els beneficis que es puguin fer de més sobre el mirador. Àngel Mortés espera que la infraestructura estigui enllestida aquest estiu i confia que sigui un atractiu turístic per a la parròquia. Mortés va explicar que aquesta obra també ha patit un retard important a causa de l’aturada que hi ha hagut en el sector de la construcció.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT