PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els casos actius per Covid-19 tornen a baixar i se situen en 235

La clau del descens es troba en el bon ritme de creixement d’altes

Per Lídia López

| César Arquíñigo

Andorra segueix presentant un bon ritme de decreixement de la pandèmia del coronavirus. Ahir es va reduir en 43 persones el nombre de casos actius, un fet que situa en 235 els diagnosticats actuals per la malaltia. Com és habitual, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va ser l’encarregat d’actualitzar les dades sobre la Covid-19.

Entre aquestes 235 actives, s’hi trobaven 42 professionals de la salut i 5 agents dels cossos especials. A l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, hi restaven ingressades 24 persones rebent tractament, 14 de les quals ho feien des de l’UCI del centre. Entre aquests, 8 persones requerien el suport de la ventilació mecànica. 

Al Cedre, un dels punts de més afectació per la malaltia, se segueixen produint altes. Ahir, 25 padrins seguien rebent tractament, d’entre ells 7 eren residents habituals de Salita. A més, també segueix ingressat un pacient que va arribar al centre des de casa seva. Set persones restaven en convalescència, després d’haver superat la fase més crítica de la malaltia, i esperaven una doble negativització per tornar a casa.

Les dades més positives que va compartir Benazet provenien, en primer lloc, pel fet que no s’havia produït cap nova defunció les darreres 24 hores. Per aquest motiu, el nombre de víctimes quedava aturat a les 42 persones. A més, també continuava evolucionant molt positivament el ritme d’altes de pacients infectats. Ahir, gràcies a 45 noves recuperacions, les persones curades van elevar-se fins a les 468 des de l’inici de la pandèmia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT