PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern es planteja autoritzar més mesures de desconfinament

La previsió és ampliar el temps per sortir de casa i el ventall d’activitats esportives permeses

Per Lídia López

El Govern albira una nova relaxació del confinament. Les bones dades que l’evolució de la pandèmia presenten les darreres jornades han posat sobre la taula la possibilitat de modificar les excepcions que es van oferir fa dues setmanes i així engegar una nova etapa de cara a la setmana que ve.

Així ho va assegurar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la roda de premsa d’ahir a la tarda. Benazet va confirmar que el seu equip tècnic treballava en la reelaboració del protocol amb un seguit de noves mesures. Principalment, aquestes dotarien de més temps per estar al carrer i més distància respecte casa com a límit per desplaçar-se. A més, també va anticipar la incorporació d’altres disciplines i activitats esportives més enllà d’anar a córrer perquè la gent pogués fer més exercici físic. Tot plegat, el ministre va compartir que la seva voluntat era la de donar «una mica més de llibertat» a les persones.

De moment, encara no es va anunciar cap data de cara a fer públic més detalls de les noves obertures ni tampoc quan es preveu que es puguin començar a gaudir. Benazet va emplaçar a la població a la setmana vinent com a temps màxim per poder beneficiar-se de la nova ampliació de les mesures.

Una primera etapa positiva 

Ahir es va superar una barrera important sense canvis negatius. I és que es va complir el període clau de 14 dies d’ençà de la primera obertura controlada del confinament. Les condicions de què gaudeix actualment la població a Andorra és la de poder a sortir a córrer o passejar un dia de cada dos, seguint els criteris del número del domicili. Aquestes sortides s’han de produir dins del radi d’un quilòmetre al voltant d’aquest. A més, no es pot restar fora del domicili més enllà d’una hora. També és important respectar la franja horària de les 11:00 a les 14:00, perquè és la destinada a les persones grans i vulnerables.

El que no està previst que es relaxi són les mesures de seguretat i higiene que es demanen extremar de cara especialment a sortir al carrer: Aquestes mesures inclouen l’obligatorietat de portar la mascareta, la recomanació d’utilitzar guants i gel desinfectant i l’obligació de circular per la dreta per tal de definir circuits en sentit únic.
Poder observar si es produïen canvis en el ritme de contagis que poguessin comportar el risc d’un rebrot era vital per tal de procedir a una major permissivitat o, al contrari, tornar a intensificar les mesures de tancament per tal de rebaixar la tensió i no posar en perill el benestar del sistema sanitari. 

Paral·lelament, també es van complir 11 dies des de la primera obertura dels sectors econòmics vinculats a facilitar el confinament a les persones, que incorporava sectors com els electrodomèstics, la papereria, les merceries, les joguines, el bricolatge o la gestió immobiliària de lloguers.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT