PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Menorca i València també volen acollir el play-off final de l’ACB

L’evolució positiva de la pandèmia implica que més ciutats s’interessin per ser la seu de la fase

Per Miquel López-Egea

El València Basket celebra una roda de premsa amb fortes mesures de seguretat, ahir.
El València Basket celebra una roda de premsa amb fortes mesures de seguretat, ahir. | València Basket

El Club Bàsquet Menorca i el València Basket van anunciar ahir les seves precandidatures per ser seu dels play-off final de la Lliga Endesa, de manera que a la d’Andorra se li sumen més rivals, ja que les Illes Canàries van ser  les primeres a mostrar interès, a més de Madrid, Saragossa i Pamplona. Barcelona també s’havia proposat, però ahir es va retirar de la cursa per acollir l’esdeveniment. 

En aquest sentit, l’entitat menorquina va assegurar en un comunicat que «compta amb el suport de les institucions locals» i que «ha estat transmesa a l’ACB per la Federació de Bàsquet de les Illes Balears, a través del seu president Juanjo Talens». «El club observa que l’illa, avui dia, avança cap a una fase de la desescalada de la crisi de la Covid-19 que faria viable la celebració d’aquest torneig final, en seu única i a manera de concentració, a porta tancada i amb totes les garanties sanitàries», van explicar i van assegurar que «l’esdeveniment ajudaria a activar l’economia insular en els diferents sectors que s’implicarien en l’acolliment d’aquesta fase final». 

D’altra banda, José Puentes, director d’operacions del València, va explicar que «quan l’ACB faci els requeriments necessaris, veurem si podem o no optar a acollir-la i, en cas de ser possible, ho estudiarem perquè disposem d’unes instal·lacions que conviden a tots a pensar que podria ser un lloc adequat. No volem generar expectatives perquè ho faran els requeriments de l’ACB. Necessiten acabar d’afinar-los després de les recomanacions de Sanitat», explicava. 

S’haurà de vigilar

El MoraBanc Andorra ja pensa en el dia de retorn a la pista perquè està a tocar. En aquest sentit, l’entrenador ajudant Paco Vázquez, en una entrevista amb el club, va explicar que «serà estrany tornar i hem d’anar amb molt de compte, hem de seguir les pautes que ens donin quant a reincorporació, a una activitat física molt intensa». «Faran un treball mot progressiu, explicant i dient com es troben en cada moment», afegia. 

En aquesta línia, el tècnic ajudant David Eudal va aclarir que «no hem parat tant de fer». «Hem fet rutines d’entrenament però els jugadors no han estat parats sense fer activitat física perquè han estat actius, però haurem d’anar amb compte i veure com reaccionen. Ens haurem d’adaptar a les seves sensacions i al nostre entorn», sentenciava. 

El CSD aprova el protocol per entrenar

El Consejo Superior de Deportes, després de la seva reunió amb el Grupo de Tareas de Impulso al Deporte i després de parlar amb el ministeri de Sanitat espanyol, va validar «la pràctica totalitat» del protocol sanitari que permetrà als clubs fer tests per detectar la Covid-19 i, per tant que, coincidint amb les fases de desescalada del confinament, els clubs i els esportistes professionals pugui tornar als entrenaments.

L’Unicaja va informar ahir que dilluns tornarà als entrenaments de manera individual. Quant a Andorra, el Govern va dir que anunciaran novetats en els pròxims dies.

PUBLICITAT
PUBLICITAT