PUBLICITAT

L’Executiu allarga els permisos dels temporers fins al 15 de maig

També se’ls oferirà suport en cas de no poder fer front al pagament del lloguer

Per Lídia López

Alguns temporers argentins van volar diumenge passat des de Madrid.
Alguns temporers argentins van volar diumenge passat des de Madrid. | Twitter Andbus

El Govern torna a ampliar la vigència de les autoritzacions d’immigració dels temporers que segueixen retinguts a Andorra. Després d’haver-lo allargat ja en una ocasió, fins al 2 de maig, l’Executiu anuncia un nou marge fins al 15 del proper mes a tots els treballadors de temporada que demostrin que no poden retornar al seu país.

Aquesta decisió va ser anunciada ahir pel ministre Portaveu, Eric Jover, que també va comunicar dues mesures més que tenen la voluntat de donar més comoditat a aquests treballadors de cara al que els resta d’estada al Principat. 

D’una banda, se’ls prorrogaran els contractes de lloguer que tinguin una data de finalització compresa dins de la crisi sanitària actual. Aquests tindran vigència fins que hi hagi una possibilitat real de tornar al país d’origen o bé quan el Govern consideri que ja no cal mantenir la mesura. Per tal d’aplicar-la, hauran de presentar una sol·licitud genèrica al comú de residència on s’acrediti mitjançant declaració jurada la impossibilitat de tornar, que demostrin que han estat persones autoritzades per exercir la darrera temporada d’hivern i presentar còpia del contracte de lloguer.

D’altra banda, també se’ls oferirà una exempció del pagament del lloguer, ja sigui total o parcial, en el cas que puguin demostrar que es troben en una situació real de dificultat econòmica que els impedeix fer front al pagament de l’import. En aquest cas, el Govern actuaria de responsable, fent front a les despeses que es puguin generar, i els comuns s’encarregarien de fer els pagaments dels subministraments. Totes aquestes mesures ja han estat aprovades via decret i publicades al darrer BOPA.
 

Nous vols confirmats

El ministre de Finances també va aprofitar per notificar que el passat dimarts 28, tres uruguaians van poder tornar a casa. I pel que fa als argentins, el gruix de nacionalitat més present entre els temporers, va anunciar que avui 100 residents volaran a casa amb un vol des de París. El divendres ho faran 30 més des de Madrid i dissabte, una altra trentena des de Barcelona. Amb aquests desplaçaments, el nombre de temporers argentins que restaran a Andorra serà inferior als 2.000. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT