PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Vuelta posposa la sortida d’Holanda al 2022

Aquesta decisió pot afectar a Andorra i a la possibilitat d’acollir una etapa

Per El Periòdic

Una etapa de la Vuelta al País Basc.
Una etapa de la Vuelta al País Basc. | Photogomez Sport

La Vuelta 2020 no arrencarà als Països Baixos. A causa de la situació excepcional ocasionada per la crisi de la Covid-19, el comitè organitzador de la Vuelta al país es va veure obligat a cancel·lar ahir la sortida oficial de la carrera des de les regions d’Utrecht i de Brabant Septentrional. Els organitzadors es van veure abocats a prendre aquesta decisió arran de la reorganització del calendari ciclista 2020 anunciada per la Unió Ciclista Internacional (UCI) el passat 15 d’abril i per les mesures implementades recentment pel govern holandès prohibint la celebració d’esdeveniments esportius fins a l’1 de setembre. Per tant, serà la setmana vinent quan s’anunciï el nou calendari. El que se sap segur és que la Vuelta sortirà d’Irun i tindrà 18 etapes. 

«Era un projecte que estava plantejat com una gran festa de l’estiu. Davant la impossibilitat d’assegurar el desenvolupament previst per a la sortida oficial de la prova, amb totes les garanties necessàries per a un esdeveniment d’aquestes característiques, l’organització ha preferit sol·licitar la cancel·lació de la sortida oficial», va explicar el director del comitè organitzador de les tres primeres etapes, Martijn van Hulsteijn. «Era impossible mantenir l’essència del projecte amb aquestes noves condicions», va afegir el director general d’Unipublic, Javier Guillén. 

En aquest sentit, la Vuelta 2022 i els Països Baixos ja treballen per poder acollir la sortida des del país l’any 2022 i, d’aquesta manera, caldrà veure com afecta la decisió a Andorra, ja que el Principat podria acollir una etapa aquell any, després de fer-ho amb una del Tour el 2021. Per tant, s’hauria de negociar si hi ha alguna possibilitat que la Vuelta es traslladi d’Holanda a Andorra. Aquest any, això ha estat impossible. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT