PUBLICITAT

Els comuns, d’acord en racionalitzar la despesa

Josep Majoral aposta per “no tocar el capital humà”

Els comuns estan d’acord sobre la necessitat que les administracions apostin per racionalitzar la despesa en vista de la greu crisi econòmica que pot comportar el coronavirus, que ja està reduint els ingressos a les arques públiques. La ministra de Funció Pública i Simplificació de l’AdmInistració, Judith Pallarès, va posar sobre la taula, a la darrera reunió amb els sindicats, que la reorganització afecti totes les administracions, també les comunals. A més, també haurien de treballar en la mateixa línia les empreses i organismes públics, motiu pel qual proposa l’elaboració d’una llei que permeti fixar les bases d’aquest objectiu conjunt.

El comú que, a preguntes d’aquest mitjà, més clarament es defineix a favor d’aquesta nova ordenació és el de Sant Julià de Lòria. La corporació aposta per “racionalitzar la despesa” i “prioritzar” els projectes. “La gestió pressupostària serà enguany molt diferent a la d’anys anteriors per la incertesa que hi ha”, explica el cònsol major, Josep Majoral. De fet, el comú disposa ja d’una eina que li permetrà comprovar en qualsevol moment l’evolució dels ingressos i les despeses “per veure com anem”. La projecció més pessimista de la corporació és que els ingressos baixin un 20%. “Més enllà del com, el que estem convençuts és que cal racionalitzar la despesa”, recalca Majoral. Això sí, el Comú lauredià aposta també per “no tocar el capital humà en cap sentit”, i de moment no es contempla reduccions de sou o de jornada per als funcionaris. “Si el Govern vol fer una llei o un reglament, hi col·laborem”, afegeix Majoral.

El Comú d’Escaldes-Engordany també revisa a fons el pressupost, davant de la caiguda d’ingressos, que es calcula que pot arribar als cinc milions d’euros enguany. El cap de gabinet dels cònsols, Ferran Rabanaque, explica que la intenció és que el pressupost per al present exercici sigui “d’ajuda a la gent”, davant la previsió que la crisi sanitària i econòmica pel coronavirus tindrà repercussions socials importants. Sobre la possibilitat que es faci una llei en aquest àmbit, Rabanaque es mostra a favor sempre que es faci amb el “consens” dels comuns. Per la seva banda, des del comú d’Andorra la Vella es limiten a dir que treballen en una “reformulació del pressupost i l’establiment de prioritats”.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT