PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Carpetada absoluta

Besolí deixa el càrrec de director executiu i el projecte dels Jocs quedarà arraconat durant els pròxims dos o tres anys

Per Miquel López-Egea

El Govern presenta la mascota dels Jocs dels Petits Estats d’Andorra 2021.
El Govern presenta la mascota dels Jocs dels Petits Estats d’Andorra 2021. | SFGA / JAViladot

Dels Jocs dels Petits Estats previstos el 2021 als que es podrien celebrar finalment l’any 2025 es mantindrà la mascota, el logotip i alguns documents ja aprovats, però poca cosa més perquè ara per ara, no es pot parlar d’ajornament sinó de suspensió total i, per tant, la feina que s’havia fet dels Jocs dels Petits Estats d’Andorra 2021 quedarà arraconada fins que se superi la crisi generada per la Covid-19. 

En aquest sentit, després d’uns dies de reflexió, el director executiu dels Jocs dels Petits Estats, Josep Besolí, deixa el càrrec i amb ell, acaba tota la feina executiva. Així, tot i que la fundació es manté, tot queda en stand-by total i absolut. Segons va explicar a EL PERIÒDIC, els pròxims passos són tancar les converses iniciades. «Hem quedat amb el Comitè Olímpic Andorrà (COA) que s’havia de fer un contacte amb la gent amb la qual s’havia iniciat la col·laboració, s’ha de parlar amb ells per veure de quina manera volen continuar i quina relació volen tenir», comentava mentre que aclaria que «de moment, estaré en stand-by perquè en aquests moments val a dir que estic fora i poc puc explicar ja». 

D’aquesta manera, va indicar que «no sé què faré perquè ara tancarem el contracte i m’hauré de reinventar, és el que toca per continuar vivint». Per tant, ara mateix les decisions queden en mans del COA: «He estat enviant uns correus i parlant amb comptabilitat per fer uns tancaments dels comptes». «Va ser una decisió de la Fundació dels Jocs dels Petits Estats i va ser ella qui va decidir l’ajornament i els passos a seguir, en aquests moments tot queda supeditat a quina data es pugui fer l’esdeveniment. Tota està en l’aire», insistia. 

La feina feta

De cara a una pròxima edició, va subratllar que «hi ha feina feta com el logotip, la mascota i una sèrie de documents que s’han treballat i que les delegacions necessiten encara que en el seu moment s’hauran de posar al dia amb data nova». També va recordar que «quatre anys són molts, primer hem de sortir d’aquesta i veure com ho fem i qui hi haurà perquè hi poden haver canvis polítics i al COA, està molt lluny i així ho veig. Ara mateix estic en la fase de buscar activitat i de reinventar-me», reiterava, puntualitzant que «si és un ajornament per quatre anys, hi ha un espai de dos anys que no hi ha feina a fer, la que s’hagi de fer és del comitè i de la junta permanent, a més del que decideixi Govern que en els fons, són els qui manen». 

Noves instal·lacions

Sens dubte, un espai de temps tan ampli permet esvair els dubtes de les instal·lacions. Així, segons Besolí, «no hi haurà cap problema, tot el contrari, la part positiva és que hi haurà un respir perquè es pugui acabar les coses que s’estaven fent com la piscina o l’estadi, amb quatre anys hi poden haver noves instal·lacions, crec jo». 

Una il·lusió

Personalment, va revelar que «era un projecte que agafava amb il·lusió». «Hi ha una part de feina però també una personal de repte i d’esdeveniment de país que m’agradaria, d’alguna manera, acabar el projecte. Però en aquest moment no tinc idea del com», manifestava, assenyalant que «jo era l’executor». 

De cara al futur, «ara la fundació ha de decidir si es dissol tot i si es torna a posar en marxa d’aquí dos o tres anys o si es posa en hibernació. Sembla que no, però és molt de temps i les coses poden evolucionar de moments manera». «Durant un parell d’anys, el tema no es treballarà. Abans l’assemblea dels Petits Estats ha de decidir com queda el calendari», concloïa. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT