PUBLICITAT

Aïllament de sanitaris després del primer test

Benazet diu que no passaria res si s’allarguen algun dia les proves

Per Julià Rodríguez

Els tests d'anticossos ja s'han començat a fer al personal que participarà en l'operatiu.
Els tests d'anticossos ja s'han començat a fer al personal que participarà en l'operatiu.

Alguns professionals sanitaris del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) s’han hagut de confinar als seus domicilis després de les proves que se’ls han fet en haver sospites que podrien estar contagiats per coronavirus, a falta que se’ls faci una PCR per tenir la confirmació. El dispositiu per la realització dels tests a tota la població implica la participació d’unes 700 persones en total i, en primer lloc, s’ha de controlar que cap d’elles estigui infectada, motiu pel qual són els primers en passar els tests. Després que ja ho hagi fer el personal del SAAS i altres voluntaris, avui dimecres, per exemple, serà el torn dels cossos especials, que tenen assignat l’’stop lab’ de Santa Coloma per fer aquest tràmit.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va treure importància, però, a aquesta incidència i va manifestar que si es tarda més dies en fer les proves, com a conseqüència que hi hagi menys efectius mobilitzats dels previstos en un principi, no tindrà cap tipus de repercussió, ja que el veritablement important és que entre les dues proves previstes hi hagi un interval de dues setmanes. El nombre de persones inscrites en els tests no deixa d’incrementar-se i ahir ja eren ja 55.500 les persones, unes 3.000 més que la jornada anterior. Les proves se les poden fer també els treballadors temporers que encara no han pogut marxar als seus països d’origen després de la temporada d’hivern i també a totes aquelles persones que vinguin a residir al país.

L’objectiu, tal com va reiterar Benazet, és que ajudar les persones que puguin estar malalties per estar contagiades amb el Covid-19 com evitar la transmissió del virus. El ministre va manifestar també ahir, a preguntes dels mitjans de comunicació, que 12 dies després de les primeres excepcions al confinament, fins a la data d’ahir no s’havia constatat cap repercussió negativa i la pressió sobre el sistema sanitari no ha augmentat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT