PUBLICITAT

Salut farà un seguiment de les persones no immunitzades

La xifra d’infectats per coronavirus es manté en 743 i els curats són ja 398

Per Julià Rodríguez

La doctora Cristina Royo, durant la roda de premsa d'ahir. / SFGA
La doctora Cristina Royo, durant la roda de premsa d'ahir. / SFGA

El ministeri de Salut preveu fer un seguiment de les persones que no tinguin immunitat després dels test d’anticossos que es començaran a fer a la població en general a partir de dilluns.  Així ho va indicar la doctora en medicina interna i malalties infeccioses Cristina Royo, que ahir va acompanyar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la roda de premsa per donar compte de la situació de la pandèmia pel coronavirus. “Les persones que no presentin immunoglobulines vol dir que no han entrat en contacte amb el virus, i no han tingut la infecció, i per tant aquestes persones podran reprendre les activitats normals, però es farà un control clínic més estret i estarem pendents de la simptomatologia clínica que presentin”, va assenyalar Royo.

La doctora va indicar que el que es pretén amb les proves serològiques és avaluar “el grau d’immunitat de la població” i disposar d’una “fotografia real” de la penetració del virus i, a partir d’aquí, dissenyar les actuacions futures en base a dades reals, relaxar les mesures de confinament, aïllar selectivament els casos de positius i ser més eficients davant la malaltia per reduir la seva propagació. A més, segons va concretar, les proves també permetran “preparar el nostre sistema sanitari i equipar-nos correctament”.

Tant Benazet com Royo van insistir de nou en la necessitat que el màxim de població es faci els tests i van recalcar que és una iniciativa “solidària per nosaltres i pels que ens envolten”.   Segons va reiterar el ministre, es tracta del “camí estratègic” elegit perquè el país pugui sortir abans i millor posicionat en l’àmbit econòmic de l’actual situació de crisi sanitària i política. En aquest sentit, Benazet va destacar els avantatges que pot suposar “oferir un país lliure de Covid-19 o amb el Covid-19 controlat” i va opinar que “no hi veiem cap vulneració de dret” en el fet que s’exigeixi als turistes, per exemple, la realització d’una PCR ràpida per entrar al país. “El que volem garantir és el dret fonamental de la salut de les persones”, va emfatitzar el ministre. La cap d’àrea de Prevenció de la Salut, Rosa Vidal, també va ser ahir present a la roda de premsa per explicar els gràfics relatius al virus. Vidal va dir que ja “s’ha passat el primer pic”  de la corba de contagis, tot i que va insistir que la població encara ha de ser prudent per evitar que pugui haver un possible rebrot.

La xifra d’infectats per coronavirus es va mantenir ahir en els 743 casos del dia anterior, mentre que nombre de curats era de 398. Per la seva banda, la xifra de  contagiats actius era de 304. La mala notícia va ser que es va comptabilitzar una defunció més, arribant ja a 41 en total. A l’hospital hi havia 28 pacients, 15 d’ells ingressats a l’UCI.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT