PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Apareixen més dubtes sobre el futur dels Jocs Olímpics

El comitè olímpic japonès planteja no celebrar la cerimònia de clausura

Per El Periòdic

Un monument de les anelles olímpiques al Japó.
Un monument de les anelles olímpiques al Japó. | EFE / FRANCK ROBICHON

T

ot i que ja s’havia insinuat, cada vegada apareixen més veus que afirmen que si no es desenvolupa una vacuna «efectiva» contra la Covid-19 serà «extremadament difícil», celebrar els pròxims Jocs Olímpics l’any 2021. Així ho va advertir ahir el president de l’Associació Mèdica del Japó (AMJ), Yoshitake Yokokura. 

L’expert va fer un repàs de les eines que té el Japó per lluitar contra la pandèmia de coronavirus. Per tant, segons els organitzadors, hi haurà temps suficient perquè es remuntin els efectes de la pandèmia de coronavirus. «La meva opinió personal és que si no s’ha desenvolupat una vacuna efectiva, serà difícil celebrar els Jocs Olímpics», va reiterar Yokokura en una roda de premsa telemàtica. «No diria que no haurien de celebrar-se, però seria extremadament difícil», va afegir Yokokura, una de les veus més respectades al Japó en els esforços per a lluitar contra la pandèmia. A més, el president de l’associació va expressar la necessitat que s’accelerin els esforços globals per aconseguir millors fàrmacs que frenin el contagi del nou coronavirus així com el desenvolupament d’una vacuna efectiva. 

El coronavirus ha provocat també alguns canvis que comencen a aplicar el comitè olímpic japonès. Yoshiro Mori, president d’aquest, va proposar que tant la cerimònia de clausura dels Jocs Olímpics i la d’obertura dels Paralímpics quedessin eliminades per a reduir despeses. 

En una xerrada amb el diari esportiu Nikkan Sports, Mori va recordar que no hi ha lloc per un altre ajornament més enllà de l’any 2021. Per tant, si no se celebren els Jocs Olímpics per l’evolució de la pandèmia durant l’any que ve, no hi hauria una altra solució més que cancel·lar-los, com ja va ocórrer en el passat durant les dues guerres mundials. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT