PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Solana admet que la crisi afectarà la plantilla de la temporada que ve

Destaca que si Andorra pot acollir els play-off de l’ACB és gràcies a la responsabilitat de la gent

Per Miquel López-Egea

Frantz Massenat durant el darrer partit de la temporada disputat al Poliesportiu.
Frantz Massenat durant el darrer partit de la temporada disputat al Poliesportiu. | BCA

El General Manager del MoraBanc Andorra, Francesc Solana, va afirmar ahir en una entrevista feta pel club que pel que fa a la temporada vinent, «canviaran moltes coses pel sotrac econòmic que patiran els sous dels jugadors i les entitats». Així, respecte a la plantilla, va comentar que «hem de veure en quins escenaris ens veurem el curs que ve per poder planificar i tenir una idea. Sabem que serà molt dura. Estem treballant per tenir perfils de jugadors i donar forma a l’equip», revelava. 

En aquest aspecte, va afirmar que «la solidesa del nostre club s’ha de mantenir» i que sempre «ens hem anat adaptant a millors i pitjors situacions». «Anirem canviant peces perquè les nostres possibilitats econòmiques no ens permeten aguantar els dotze jugadors. Hem de reunir el màxim d’informació possible perquè les apostes que fem tinguin el menys risc possible», afegia. 

De fet, el problema econòmic és un dels aspectes que s’ha treballat, sobretot de cara a poder fer una rebaixa salarial als jugadors a causa de l’aturada per la pandèmia: «Hem aconseguit que els dotze s’hagin adaptat en la mateixa mesura. Això demostra que l’equip s’ha implicat i que ha tingut responsabilitat. Estic orgullós de com han reaccionat, ja que d’entrada, no era una mesura de força sinó de convenciment». 

Tot i això, Solana es va manifestar  molt optimista pel que fa al retorn del bàsquet i a la possibilitat d’acollir el play-off final de la Lliga d’Endesa. En aquesta línia, va assegurar que «hem de ser optimistes». «La gent d’Andorra ha sabut portar amb molta cura tot el tema del confinament. Hem participat activament en el nou format de l’ACB i això és gràcies a la responsabilitat de tothom», comentava i reconeixia que «hi ha el sentiment que la gent està orgullosa del club i de l’equip, podem tenir un bon final de temporada si les autoritats sanitàries així ho consideren», però també va dir que «si a finals de maig veiem que no és possible, haurem de fer el plantejament de cara a l’any vinent». 

La incògnita d’Europa

 El bàsquet té molts fronts oberts i moltes incerteses, una d’elles, per exemple, la possibilitat que el final de l’ACB i de l’Eurolliga coincideixin: «Si això passa, hi haurà un problema i, per tant, haurem de fer que això no passi». En aquest sentit, la competició europea l’any vinent és realment una incògnita, i, de fet, Solana va suggerir la possibilitat que la temporada vinent no n’hi hagi: «Podem trobar-nos en un escenari de tancament de fronteres, hem de tenir clar a on podem arribar i què és el millor per la seguretat de tots». Tot i això, va aclarir en cas que n’hi hagi, la classificació es farà amb «els mèrits de cada equip durant la fase regular, ja que es veuran reflectits si no fas un bon torneig final». De cara a aquest,  va remarcar que «volem donar la sorpresa». 

Cas Walker

Quant al cas de David Walker, que va marxar a Ohio, als Estats Units, va reiterar que «ell no es va escapar ni va marxar sense dir-ho». «Va fer una proposta perquè estava tenint problemes per dormir», reconeixia, mentre insistia en el fet que «passats els quinze dies de confinament, va fer la seva reflexió». «No volíem que ningú marxés perquè sabíem del risc que hi havia», remarcava. Quant a Bandja Sy, va subratllar que «estava a Belgrad i vam decidir que no feia falta que tornés perquè era millor esperar a veure quin escenari teníem». 

L’FCBQ dona la temporada federada per acabada

La Federació Catalana de Bàsquetbol (FCBQ) va anunciar ahir la finalització de tots els campionats federatius i, per tant, el MoraBanc Andorra B dona la seva temporada per acabada. En aquest sentit, l’entitat va explicar que s’està treballant en els nous models de competicions per la temporada 2020-2021, que caldrà interpretar com a excepcionals i transitoris. 

Ferran Aril, president de l’entitat, va explicar que «les perspectives que tenim, no son gaire alentadors i, per tant, la Junta Directiva va prendre aquest acord de donar per finalitzades totes les competicions en totes les categories». A més, va remarcar que «no tenim clar quan iniciarem la competició». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT