PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Es mantindrà en l’anonimat les empreses que rebin crèdits tous

El Govern només facilitarà les dades detallades al Tribunal de Comptes

Per Lídia López

El ministre Èric Jover durant la roda de premsa d’ahir
El ministre Èric Jover durant la roda de premsa d’ahir | SFGA/JAViladot

El Govern no té intenció de fer públiques les dades sobre la identitat de les empreses que s’acullen als ajuts econòmics en forma de crèdits tous ni la quantitat que percebran. El ministre Portaveu, Èric Jover, ho va confirmar després de ser preguntat pels mitjans de comunicació durant la roda de premsa d’ahir a la tarda. 
Jover va indicar que aquests ajuts es donen seguint criteris objectius a empreses i autònoms que demostren que ho necessiten. A més, va especificar que s’està elaborant un informe exhaustiu amb el detall de tot el que s’ha concedit i a les empreses que se’ls ha atorgat per fer-lo arribar al Tribunal de Comptes. En aquest sentit, va especificar que quedaria en mans del Tribunal la decisió de fer pública aquesta informació. 
El ministre també va recordar que aquests ajuts són, en definitiva, crèdits, així que s’hauran de retornar els imports que es rebin. En qualsevol cas, va detallar que el que sí que es podria procedir a publicar seria el nom dels deutors, en cas que no retornin els diners quan els correspongui.
Finalment, va posar en relleu que «molts ajuts socials es concedeixen sense ser publicats al BOPA» per tal de mantenir en l’anonimat aquestes persones vulnerables i que en aquest cas s’actuaria igual.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT