PUBLICITAT

Els infectats actius per coronavirus baixen fins a 318

Els casos totals registrats ascendeixen a 743

Per Julià Rodríguez

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. / SFGA
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. / SFGA

El nombre d’infectats actius per coronavirus era ahir de 318, enfront dels 326 que es registrava durant la jornada de diumenge. Els casos totals d’infectats ascendien a 743, tres més que el dia anterior, el que posa de manifest una clara estabilitat en els últims dies, mentre que ja hi ha 385 persones que han superat la malaltia, segons les dades facilitades pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la seva compareixença d’ahir. La xifra de defuncions es manté en 40, ja que en les últimes hores no s’havia produït cap de nova. Entre les 318 persones infectades, un indicador que va a la baixa en les darreres jornades, hi ha un total de 49 que són professionals de la salut i 5 són dels cossos especials. Segons va exposar el ministre de Salut, ahir es va rebre un total de 113 resultats de proves PCR, de les quals 94 van ser negatives i 19 positives.

D’altra banda, durant la jornada d’ahir continuaven a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell 32 persones, 16 de les quals es troben a la Unitat de Cures Intensives (UCI) i 12 estan sota ventilació mecànica. El titular de Salut es va felicitar perquè dos dels pacients que estan ingressats a l’UCI estan evolucionant de manera favorable, el que fa pensar que sigui probable que en els pròxims dos dies puguin sortir d’aquest tractament. Pel que respecta al centre sociosanitari El Cedre, són 30 les persones que estan contagiades, de les quals 12 procedeixen del centre Salita, 6 estan en període de convalescència pendents de rebre el resultat de les proves PCR i s’han registrat també 3 altes, tot i que també s’ha hagut de fer l’ingrès d’un positiu que estava a casa. Preguntat sobre l’estat del sanitari resident a l’hotel Fènix que va resultar infectat amb el virus, el ministre va indicar que “està bé i aïllat” i se li ha aplicat el tractament corresponent.

El ministre de Salut va manifestar també ahir, a preguntes dels mitjans de comunicació, que el tractament amb hidroxicloroquina i azitromicina que s’ha estat aplicant a malalts afectats per aquest virus ha mostrat la seva utilitat sobretot pel que fa a pacients en què encara no està avançada la malaltia. Tot i que no hi ha de moment cap assaig complet al respecte, tal com va reconèixer el propi Benazet, aquest va recordar que es va apostar des del principi per aquesta combinació de medicaments per fer front al Covid-19. Segons va explicar, el tractament ha estat “eficaç” si els medicaments es dispensen segons les indicacions estrictes dels metges, ja que poden tenir alguns efectes secundaris, i, segons han pogut comprovar els professionals del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), ha estat “més exitós” per tractar malalts que estaven a l’inici de la malaltia. En fases avançades sembla que la utilitat ha estat menor, segons el ministre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT