PUBLICITAT

23.000 vehicles de més

  • La Policia va impedir l'accés de més cotxes als centres comercials d'entrada al país
C.G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Circulació densa al centre , ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

No és un fet aïllat ni inhabitual al país, però no per la seva habituabilitat (sobretot en èpoques de més bonança) va deixar de ser el tema de conversa entre la població tota la jornada d'ahir. L'afluència massiva de turistes, la dificultat per fer qualsevol compra o asseure's a una taula a dinar sense haver d'esperar, la problemàtica dels desplaçaments amb cotxe i les cues. Cues per avançar pocs quilòmetres, fins i tot metres, en els pitjors moments centímetres. Aturades constants, clàxons de vehicles nerviosos i dosis de paciència. Aquest va ser el resum del dia. Són les conseqüències dels 23.000 vehicles de més que hi havia ahir respecte un dia qualsevol.

«¿Però, com poden cabre tots aquests vehicles que entren al país? ¿On els posarem?», discutien ahir dos treballadors. Als aparcaments coberts i descoberts segur que no, ja que des de primera hora del matí penjaven el cartell de complet. Tampoc era bona opció aparcar als centres comercials. De fet, durant la tarda una patrulla de la Policia es va dedicar durant una bona estona a privar l'entrada de més vehicles als centres comercials ubicats a l'entrada del país des d'Espanya. Els seus aparcaments estaven saturats i la gent començava a aparcar a la carretera.

Al centre del país la situació no era molt millor. Fins a una hora per creuar la principal artèria comercial en cotxe. S'avançava a pas de tortuga. La gent que havia decidit anar a l'hospital Meritxell en cotxe tardava una odissea en poder sortir de l'aparcament. I més amunt la situació tampoc era favorable. Per baixar d'Ordino, almenys una hora i mitja, el mateix temps aproximat des de la central de Feda fins al final de l'avinguda Tarragona. Era indispensable la paciència, una bona conversa i la ràdio, probablement el mitjà de comunicació més utilitzat durant la jornada d'ahir.

La situació caòtica d'ahir probablement es repeteixi durant el dia d'avui, especialment a partir del migdia i per marxar del país. El consell des del Centre Nacional de Trànsit és evitar l'ús del vehicle per a desplaçaments interns. Tot i que molts dels atrapats ahir ja no el necessiten: han après de l'experiència viscuda.

El consol, pensar que totes aquestes cues es puguin transformar en dades positives d'afluència, de facturació i des despesa dins del país. De fet, part del Principat viu d'aquestes cues. L'altra part les pateix.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT