PUBLICITAT

ProLiga fa una llista de les necessitats per sobreviure

L’entitat demana un estatus d’esportista semiprofessional i facilitar el finançament

Per El Periòdic

L'FC Andorra.
L'FC Andorra. | @FCAndorra

P

roLiga, l’associació que engloba a uns 240 clubs de Segona B i de Tercera Divisió, va fer públic un Decàleg per a la sostenibilitat dels clubs que va ser traslladat als seus afiliats i posat a disposició del Consell Superior d’Esports (CSD), l’Associació de Futbolistes d’Espanya (AFE), la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i Futbolistas ON per treballar conjuntament per buscar solucions i sobreviure a la pandèmia generada per la Covid-19. 

En aquest sentit, l’entitat demana, primer de tot, una subvenció dels arbitratges per a la Tercera Divisió, Juvenil Divisió d’honor i Lliga nacional. Després, l’ens vol la creació de l’estatus Esportista Semiprofessional amb règim especial de cotització en la Seguretat Social espanyola. A més, «amb l’objectiu de facilitar l’accés a finançament bancari, s’ha d’expedir per part de l’RFEF un certificat de quantitats mínimes a ingressar pels clubs pels diferents programes d’ajuda» i s’ha de fer la devolució, per part de la Mutualitat de futbolistes per a totes les categories, de la part proporcional de les quotes no consumides a causa de la suspensió de les competicions de la  darrera temporada. 

També considera que cal afavorir el patrocini perquè les empreses que decideixin prendre la decisió tinguin un important estalvi fiscal i un pagament als clubs del percentatge corresponent dels ingressos derivats de les apostes esportives. 

Així mateix, l’ens proposa un cànon formatiu, la implantació en l’àmbit nacional del mecanisme de solidaritat FIFA i la inclusió de la Tercera Divisió com a beneficiària del finançament de la Seguretat Social dels seus esportistes professionals. 

Finalment, l’entitat exigeix tenir en compte criteris de proximitat real en la configuració dels grups de Segona B i mesures de gràcia disciplinàries i supressió de taxes per recórrer als comitès de disciplina. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT