PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern assegura que el país és idoni per acollir el play-off final

Riva destaca el fàcil accés per carretera i la poca distància entre els hotels i els llocs per jugar o entrenar

Per El Periòdic

El Poliesportiu d’Andorra amb un mosaic tricolor abans d’acollir un partit.
El Poliesportiu d’Andorra amb un mosaic tricolor abans d’acollir un partit. | BCA

El Govern desitja acollir la fase final de la Lliga Endesa. La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va explicar a RAC1 que «el Govern va subscriure la candidatura i donar-li suport atesa les dades epidemiològiques» i va remarcar que Andorra té fàcil accés per carretera i que hi ha poca distància entre els hotels i els llocs dels partits i dels entrenaments, de manera que aquests són els dos punts forts de la candidatura andorrana. El Principat és una de les quatre opcions per acollir el format que decidirà el títol, juntament amb Madrid, Saragossa i les Canàries.

«El dia 20 es va decidir la modalitat però no hi ha un plec de bases amb els requisits i les necessitats, hi estan treballant però no sabem els detalls», comentava i destacava que «sabem que només té sentit si hi ha la màxima seguretat i criteris de sanitat, abans que els esportius». «El fet de ser a porta tancada ens permet optar perquè es compleixen els requisits per celebrar partits ACB però no per acollir grans esdeveniments. Per tant, és una de les grans possibilitats que s’obren amb la fase. La poca distància entre els allotjaments i les instal·lacions d’entrenaments i la mateixa instal·lació en la qual tindrien lloc els partits, és un avantatge», manifestava, insistint en el fet que «l’arribada per carretera és d’ajuda perquè no hi ha un increment de risc». «A ningú se li escapa que l’avió, logísticament, aporta més complexitat que arribar per carretera. Són criteris de facilitat i de portar solucions», prosseguia. 

 

ANDORRA COM A MARCA/La situació és òptima per aconseguir acollir un esdeveniment que seria «del nivell dels grans». «Hi ha hagut alguna conversa amb l’ACB i el que volen saber és la nostra situació», afegia, reiterant que «Andorra és una marca que funciona molt bé». «La veritat és que al final sempre suposen un repte, encara que tenim unes condicions que fan que esdveniments com una Supercopa ACB, per exemple, no els puguem acollir com voldríem per la dimensió. En tot cas, sempre fa il·lusió perquè Andorra és un país que acull especialment bé, tal com vam viure amb les Finals de la Copa del Món d’esquí alpí», recordava. 

El fet de ser a porta tancada fa que Andorra tingui l’opció de poder escollir un esdeveniment d’aquesta mena

A més, va puntualitzar que «el que ens agradaria és que hi hagués un moviment al lloc més segur».  «Els clubs faran solidaritat amb qui pugui acollir la prova amb les millors garanties. Encara que a vegades hi hagi petites pugnes, aquí es dona una circumstància atípica. La proximitat geogràfica és la sensació d’estar segurs», assenyalava. Per un altre costat, va recordar que «hi ha hagut tres ministeris que han donat suport a la candidatura: Andorra Turisme, amb l’allotjament, Esports, amb les infraestructures i evidentment, Salut perquè si les dades no acompanyen, no té sentit muntar tot això. Acompanyen la proposta però sent prudents perquè és bàsic mantenir la línia actual». 

També va comentar que «treballem en el desconfinament dels sectors esportius» i que «parlem amb criteris de prudència, no tenim un calendari clar però hi ha d’haver tres setmanes d’entrenaments abans de competir per evitar lesions». 

Així mateix, el president del club, Gorka Aixàs, va recordar a Catalunya Ràdio que «les opcions estan intactes però ara és d’hora i s’han d’analitzar moltes coses». «En aquest cas, tenir un pavelló com el nostre és un factor favorable en l’àmbit televisiu perquè només tindrem aquesta opció», assegurava i recordava que «una instal·lació com la nostra pot ser més idònia per una retransmissió d’aquesta índole». «Tenim pistes de sobres per entrenar en un radi de quatre quilòmetres, molt concentrat perquè som un país petit, amb instal·lacions molt ben preparades per entrenar i jugar», defensava, comentant que «la infraestructura estaria en un radi molt reduït, molt preparant en l’àmbit sanitari, amb els protocols necessaris». «Per a nosaltres és una mica de llum dins de la foscor que tenim ara mateix, una oportunitat única», comentava. «El Govern ha fet una bona gestió de la pandèmia, hem pogut fer algunes passes», sentenciava. Per un altre costat va recordar que la idea és que Bandja Sy i David Walker tornin al país. «Veurem com està la situació però la seva voluntat és tornar», concloïa. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT