PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els pares podran tornar a entrar a les sales de parts

El SAAS reformularà els protocols per atendre als usuaris

Per Tatiana Navarro

Imatge d'arxiu de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell
Imatge d'arxiu de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell | Maricel Blanch


Les restriccions a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell en totes les àrees per evitar contagis per coronavirus han fet en les darreres setmanes que els pares no poguessin estar presents en el moment del naixement de les seves criatures. A partir d'avui, i vist l'aplanament de la corba epidemiològica, el SAAS ha canviat els protocols, que permetran als pares que no s'han infectat poder entrar a la sala de parts.

L'atenció als naixements requeria de mesures diferents de les d'altres àrees, donat que l'especificitat del procediment impedia al personal especialitzat equipar-se amb totes les proteccions necessàries. És per això que en un primer moment es va limitar l'entrada a la sala a la mare i al personal sanitari.

 

Canvis en l'atenció

La pandèmia actual i l'elevat risc de contagis ha fet al SAAS repensar els protocols d'actuació en l'atenció de persones malaltes, tant d'aquelles que presentaven quadres menys greus com de les persones que acudien al servei d'Urgències. És per això que la institució treballa en nous protocols i nous circuits que implicarien evitar aglomeracions, preveure contagis i protegir als professionals amb els equips de protecció. També comportaria separar als malalts amb malalties respiratòries d'aquells infectats per coronavirus.

PUBLICITAT
PUBLICITAT