PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'economia andorrana passa de ser positiva a estable

Standard & Poor's preveu un major impacte de la Covid-19 per la dependència dels països veïns

Per Judith Sáez

El ministre de Finances, Eric Jover, durant la roda de premsa d'aquesta tarda.
El ministre de Finances, Eric Jover, durant la roda de premsa d'aquesta tarda. | SFGA/JAViladot

L'economia andorrana es manté en BBB/A-2 però passa de tenir una perspectiva positiva a estable. Així ho ha afirmat el ministre portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa d'aquesta tarda d'acord amb l'avaluació financera que han realitzat l'agència de qualificació Standard & Poor's.

Tot i això, el ministre de finances ha ressaltat que es tractava d'una "bona notícia", ja que és la conseqüència d'una situació que s'està desenvolupant arreu del món i no única del Principat. A més, es mostrava optimista en tant que "l'impacte que tindrem es pot mantenir estable per les finances del país". El que més preocupa al Govern però, és la dependència que té Andorra dels països veïns, França i Espanya, els quals són dels que més estan patint per la Covid-19. En especial, destacaven la vinculació pel que respecte al flux econòmic i de persones.

Jover assumia que les mesures que s'han implementat des de l'Executiu tindran afectacions en el deute del Principat, però que "gràcies a la bona gestió pressupostària dels últims anys i que Andorra és un país poc endeutat, aquestes accions poden desenvolupar i pal·liaran els efectes de la crisi".

Per altra banda, l'informe de Standard & Poor's ha valorat els passos que s'estan desenvolupant per adherir-se al Fons Monetari Internacional (FMI) i en les negociacions per assolir l'acord d'associació amb la Unió Europea. El ministre Jover, ressaltava que aquestes mesures proporcionaran "més estabilitat" i els ajudaran "a formar part del mercat interior" de l'organisme. De fet, l'estudi constata que el Govern segueix amb l'estratègia d'obertura econòmica a l'estranger, la reforma del sistema fiscal i el sector financer per alinear-se amb els estàndards internacionals. A l'estudi també s'ha destacat la bona gestió per part de l'administració per no col·lapsar el sistema sanitari.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT