PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Japó assegura que els Jocs no es poden ajornar més enllà de 2021

El president del Comitè Organitzador, Yoshiro Mori, descarta posposar-los

Per El Periòdic

Dues dones amb mascaretes a Tòquio.
Dues dones amb mascaretes a Tòquio. | AGENCIA EFE

L'ajornament dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020 més enllà de 2021 està pràcticament descartat. El president del Comitè Organitzador, Yoshiro Mori, va assegurar que «no hi ha possibilitat que els Jocs Olímpics i Paralímpics es puguin posposar més tard de la data programada de 2021», segons va informar l'agència de notícies japonesa, Kyodo News.

D'aquesta manera, Mori va afegir que «pensant tant en els atletes com en els problemes d'organització, és tècnicament difícil ajornar els Jocs dos anys» malgrat reconèixer que l'opció de celebrar-los el 2022 va ser estudiada amb la resta d'actors. I és que l'impacte de la COVID-19, sense dades suficients per poder valorar l'evolució de la pandèmia en el futur, obre un nou escenari d'incertesa esportiva i econòmica.

De fet, aquestes declaracions arriben després dels dubtes plasmats pel professor del departament de malalties infeccioses de la Universitat de Kobe, Kobe Kentaro Iwata, qui va afirmar durant una videoconferència que «honestament, no crec que sigui probable que se celebrin els Jocs Olímpics el pròxim any».

En aquesta línia, l'expert es va mostrar molt crític amb la gestió de la pandèmia per part de les autoritats nipones i va detallar que «els Jocs Olímpics necessiten dues condicions: controlar la Covid-19 al Japó i controlar-lo en qualsevol altre lloc, perquè s'ha de convidar als atletes i als espectadors de tot el món».

Polèmica econòmica

Finalment, cal recordar que dimecres, el Comitè Olímpic Internacional (COI), va publicar als seus canals oficials que «el primer ministre japonès, Shinzo Abe, ha acceptat que el Japó continuï cobrint les despeses que hagués assumit sota les condicions de l'acord actual pel 2020 i que el COI serà responsable de la seva part».

Només unes hores després, el COI va esborrar el missatge per rectificar «el COI i les autoritats japoneses, inclòs el Comitè Organitzador de Tòquio 2020, continuaran avaluant de forma conjunta els impactes respectius provocats per l'ajornament».

PUBLICITAT
PUBLICITAT