PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les intencions de l’Eurolliga, un nou problema per l’ACB

La competició europea vol disputar la fase final el juliol, com la Lliga Endesa

Per El Periòdic

Devin Williams supera la defensa del MoraBanc Andorra a l’EuroCup.
Devin Williams supera la defensa del MoraBanc Andorra a l’EuroCup. | Ozam Demir

El nou pla de l’Eurolliga per tancar la temporada podria representar un greu problema per la finalització de la Lliga Endesa i és que la Junta Executiva d’Accionistes d’Actius Comercials va anunciar les seves intencions per disputar el que resta de competició.

D’aquesta manera, l’ens esportiu es va marcar el 24 de maig com a data límit per decidir si es reprèn la competició o si bé, es cancel·la definitivament. La competició va informar que compta amb un calendari en cas que la resposta fos afirmativa i es reprengués l’activitat física amb el vistiplau de les autoritats sanitàries.

En aquest sentit, es duria a terme una quarantena de dues setmanes, del 29 de maig a l’11 de juny. Tot seguit, el termini que va del 12 de juny fins al dos de juliol, serviria per recuperar la forma física i preparar els enfrontaments; una data que xoca frontalment amb la nova proposta de fase final que va dissenyar l’ACB per trobar un campió a l’actual temporada.

Així, del quatre al 17 de juliol es disputaria la fase final de l’EuroCup en una seu única encara per decidir, mentre que del quatre al 26 de juliol es disputaria la de l’Eurolliga en una altra seu única per designar. Per tant, els cinc equips amb opcions a Europa, Barça, Reial Madrid, Baskònia i València Basket a l’Eurolliga i Unicaja a l’EuroCup, no podrien competir a les dues fases finals i haurien de decantar-se per una de les dues opcions. De fet, segons va informar ahir RAC1, el Barça escolliria l’Eurolliga i no l’ACB.

PUBLICITAT
PUBLICITAT