PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’AFE demanda la intervenció del govern abans de reprendre el futbol

El sindicat de jugadors remarca que «altres col·lectius necessiten més els tests» que no pas els esportistes

Per Albert Ortega

El president de l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), David Aganzo, durant una roda de premsa.
El president de l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), David Aganzo, durant una roda de premsa. | AFE

La divisió entre la Lliga de Futbol Professional (LFP) encapçalada per Javier Tebas i el col·lectiu de jugadors organitzats sota la figura de l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) és cada vegada més patent. En aquest nou capítol d’una trama que s’està fent massa llarga, l’AFE va traslladar la preocupació dels jugadors de Primera i Segona Divisió al Govern espanyol per la possible tornada als entrenaments amb l’objectiu de reprendre la competició esportiva.

D’aquesta manera, en el comunicat remès de manera oficial durant la tarda d’ahir, el sindicat va demanar al ministeri de Sanitat i al Consell Superior d’Esports (CSD) que aclarís si els clubs de futbol poden començar a realitzar els tests als seus jugadors amb una pregunta clara i concisa, «ens poden dir si els clubs estan autoritzats per realitzar tests abans de tornar a l’activitat física en aquests moments?».

Una qüestió que arriba directament després de les reunions mantingudes amb els capitans dels diferents equips que conformen les lligues espanyoles. D’altra banda, des del ministeri van recordar que només està permès fer el test sota prescripció mèdica i seguint les normatives establertes per les autoritats sanitàries.

Així, la presidenta del CSD, Irene Lozano, va anunciar que «el ministeri de Sanitat serà l’organisme encarregat de decidir quan es podran fer els tests i qui podrà accedir als tests». En aquesta línia, la dirigent espanyola va indicar que «ens juguem molt, per aquest motiu hem de ser responsables i actuar sota el criteri de Sanitat».

Compromesos amb la societat

En aquest sentit, els integrants dels diferents equips també van afirmar en l’escrit que «hi ha altres col·lectius que necessiten més l’accés a la realització dels tests i a la resta de material sanitari en aquests moments que no pas els futbolistes».

A continuació, el document va explicar com «l’AFE refusa, en aquest sentit de responsabilitat amb la nostra societat, qualsevol mena d’estigmatització quan l’assumpte en qüestió afecta la salut pública». Seguidament, van remarcar que «el coronavirus també està afectant altres campionats i competicions d’altres categories de futbol d’ambos sexes, de les quals no es parla».

Per últim, l’AFE va ressaltar que «els futbolistes són conscients de la controvèrsia que genera aquesta mesura en una societat que ha patit una pandèmia amb milers de víctimes mortals. La salut pública és qüestió de tots».

 

Incertesa a Segona B

En el cas de la Segona Divisió B, els jugadors també han començat a preguntar als seus clubs si hi haurà disponibilitat per la categoria de bronze, però encara no hi ha res tancat. A la incertesa sanitària se li ha de sumar la falta de consens entre els clubs que formen part del mateix grup en el qual competeix l’FC Andorra per decidir com tancar la temporada.

I és que, per exemple, el president del Lleida Esportiu, Albert Esteve, es va mostrar totalment contrari en TV3 pel que fa a la proposta de play-off exprés que va plantejar la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) «no podem acceptar-ho. O juguem tots, o ningú pot fer-ho. Nosaltres defensem acabar la competició, encara que hem de donar prioritat a l’àmbit sanitari».

 Per la seva part, el president de la UE Cornellà, Àlex Talavera, va explicar al Diari de Tarragona que «la suspensió de la competició ens ha situat en una posició de risc en termes econòmics als clubs de Segona B». Una opinió que comparteix l’entrenador de la UE Llagostera, Oriol Alsina, qui va detallar que «hi haurà un abans i un després amb el coronavirus amb una afectació molt important al pressupost del pròxim curs.

Volem saber la decisió de la RFEF com més aviat millor». Finalment, cal recordar que l’FC Andorra va ser vincular amb la proposta de la creació una nova categoria a cavall entre la Segona A i la Segona B, la Segona B Pro, però fins al moment, no hi ha novetats de cara a la pròxima temporada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT