PUBLICITAT

La majoria de restaurants aplicaran ERTOs d’entrada

L’UHA creu que el sector podria reprendre l’activitat d’aquí un mes

Per Irene Mas Fàbrega

Turistes a Andorra la Vella
Turistes a Andorra la Vella | ANA

La Unió Hotelera d’Andorra (UHA), considera que la restauració podria reprendre l’activitat d’aquí, aproximadament, un mes. En aquest sentit, segons va explicar el director de la UHA, Jordi Pujol, a EL PERIÒDIC, en principi gairebé la totalitat dels restaurants gestionaran la situació econòmica pel que fa als assalariats amb un sistema «50-50».

Això significa que «podria ser que comencessin fent ERTOs durant un mes o un mes i mig i que després, quan la gent s’anés reincorporant, s’apliquessin reduccions de jornada». 


A nivell d’hotels, en canvi, Pujol va lamentar que la situació «és força més complicada» pel que es refereix a la reobertura dels establiments i per les mesures que s’aplicaran als treballadors del sector. En referència a l’últim, va considerar que per les xifres que ha pogut recollir, «entre el 90% i el 95% dels hotels aplicaran ERTOs als assalariats». Va afegir, en aquest sentit, que els períodes durant els quals es mantindran els ERTOs són incerts, ja que ha rebut notificació d’establiments que «parlen de dos o tres mesos i d’altres que parlen de sis», i ho va relacionar amb la situació geogràfica de les parròquies: «Quan més amunt, més llarg preveuen l’ERTO». 


Protocol de mesures de seguretat / Pujol va explicar, també, que el ministeri de Salut amb la Organització Mundial de la Salut, estan preparant un document de criteris bàsics relacionats amb les mesures en qüestió. Una vegada el tinguin a punt, en un termini d’entre 8 i 10 dies, el traslladaran al Departament de Turisme que el facilitarà al sector hoteler perquè els mateixos facin les seves aportacions a les propostes adaptant-les al context de cada establiment «tenint en compte la varietat de restaurants, cafeteries, bars, etc». Per altra banda, el director de l’UHA va explicar que «nosaltres estem preparant el nostre document amb aportacions que fan els associats per després posar-les en comú amb la que ens proposi el departament de Turisme i adaptar-lo».

Andorra com a país segur

Pujol va voler destacar, finalment, que per a la recuperació del sector a la llarga cal que el turisme se senti atret pel país. En aquest sentit, va explicar que es treballa per mostrar-lo com un lloc on s’han fet bé les coses davant la pandèmia i que, per tant, és un lloc segur.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT