PUBLICITAT

La Policia deté a tres caçadors furtius a Ordino

Rebran sancions molt greus per haver caçat de nit i en una zona de seguretat

Per Irene Mas Fàbrega

El material requisat als caçadors.
El material requisat als caçadors. | ANA

Segons van fer públic a través de les xarxes socials el Cos de Policia i el Cos de Banders, la nit del dijous al divendres, els cossos especials van detenir a tres caçadors furtius després que disparessin i matessin un cabirol a la zona forestal d’Ordino. 


Segons Ferran Teixidó, cap dels Banders d’Andorra, un ciutadà va reclamar els cossos especials després de sentir un tret. El mateix els va proporcionar la informació del vehicle on viatjaven les persones acusades i així el Cos de Policia, que patrullava a prop del punt en qüestió en aquell moment, va aturar l’automòbil dels acusats. Tot seguit, els Banders es van dirigir al lloc del fets, van trobar el cabirol abatut i van requisar uns binocles i una arma de precisió que pertanyia als caçadors. 


Després d’això, els dos cossos especials i els acusats es van dirigir a la oficina del Cos de Policia amb les tres persones i es van fer els atestats corresponents.


Segons va explicar Teixidó, aquestes persones rebran sancions administratives molt greus per tres factors: haver caçat de nit, haver caçat en una zona de seguretat –tenint en compte que al lloc on es va disparar a l’animal té cases a prop- i per haver fet llums amb el cotxe per ajudar-se entre ells. Tot i així, Teixidó va recordar que «de moment les tres persones rebran atestats, però no hi ha cap detenció com a tal». A banda dels tres factors que van comportar que se’ls detingues i se’ls dugués a les dependències policials, els caçadors van desobeir les mesures de confinament preses pel Govern.


El cap del Banders també va explicar que «patrullem les zones forestals sovint i aquest fet és un esdeveniment puntual; la caça furtiva ja no és habitual a Andorra». En aquest sentit, segons va detallar el Cos de Policia a través d’un comunicat, durant aquests dies s’intensificaran els controls dels cossos de seguretat a les zones rurals i de muntanya per evitar actuacions similars.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT