PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Demà tornen a l’Argentina 14 temporers

Són persones del col·lectiu que tenen «alguna afecció»

Per Judith Sáez

Pisos de temporers.
Pisos de temporers. | MARICEL BLANCH

Catorze treballadors temporers de nacionalitat argentina podran retornar al seu país d’origen, segons va informar el ministre Portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa d’ahir a la tarda. A més, va afegir que es tracta de «persones del col·lectiu que tenen una certa sensibilitat». Per exemple, destacava que entre elles, hi havia embarassades o individus amb «alguna afecció».
D’aquesta manera, hi ha previst que diumenge aquest grup s’organitzi en un autobús o minibus per anar a l’aeroport, d’on sortiran dos avions. Els treballadors sud-americans s’hi repartiran amb l’objectiu que tenen des de fa un mes: tornar a casa.

Des del Govern però, no mostraven confiança plena en l’operativa i recordaven que recentment «ja ens ha passat algun cop que ho teníem tot ben lligat i en l’últim moment no s’ha pogut realitzar [ el retorn dels temporers]». Tot i així, asseguraven que, pel moment, els vols estan confirmats i que tenen l’esperança que el retorn sigui efectiu i no es produeixin incidències. Per altra banda, no van anunciar cap altra mena de tornada d’aquests treballadors atrapats al país tot i que van afirmar que segueixen incidint en altres casos. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT