PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Trencaclosques durant el confinament

El material d’oficina i les joguines són els productes més venuts en els establiments que van obrir dilluns

Per Judith Sáez

Clients en una papereria de la capital.
Clients en una papereria de la capital. | Maricel Blanch

Fa uns quants anys que la popularitat dels jocs de taula va increscendo però des de dilluns els botiguers de joguines del Principat encara ho han notat més. «He venut molts jocs per entretenir-se a casa, cartes i trencaclosques», explicava el Joan de Tic toc que se sorprenia també amb què una de les altres coses més demandades han estat els trencaclosques: «N’havia deixat de tenir perquè es venia poquíssim». Des de l’Imaginarium també confirmen que aquestes són les joguines més demanades així com, cuinetes de fusta, pintures infantils, i inclús, patinets i cascos que els més menuts utilitzen l’hora que poden sortir al carrer cada dos dies.
Segons ressalta el Joan, solen fer-ho a la tarda i aprofiten per entrar a tafanejar a la botiga amb els pares. «Els nanos estan molt contents, crec que deixar-nos obrir ha estat un regal del ministre, que tant els aprecia, per quedar-se a casa», riu el botiguer de joguines. 

‘Decrescendo’

La major intensitat als establiments «que faciliten la vida durant el confinament», tal com afirmava el Govern, va ser durant les jornades de dilluns i dimarts. Les papereries es van omplir de treballadors sense cartutxos de tinta per imprimir documents i amb pares i mares neguitosos per aconseguir les cartolines que necessiten els seus fills per seguir el taller que va penjar l’esplai al Youtube. Tot plegat, va suposar una onada de demandes de tòner, blocs de dibuix, de mandales, pintures, llapis de colors, plastilina, fang i aquarel·les. L’Helena, que és encarregada de la papereria Carlin, reconeixia que la feina aquesta primera setmana, després de gairebé un mes tancats, havia anat bé i que «no ens podem queixar. Hi havia una necessitat de comprar tots aquests productes» tot i que a finals de setmana, afirma, «estem molt més tranquils, com si no hagués passat res».

Pel que fa als proveïdors, tant les botigues de joguines com les papereries no constaten tenir cap problema en els terminis d’entrega més enllà que molts no tenen estoc.

Material per teletreballar

Treballar a casa en pijama i sense necessitat de pentinar-se ha estat el somni de tots i totes alguna vegada a la vida. Tot i això, després d’haver-ho fet més d’un mes, la majoria han passat a considerar el teletreball un malson pel qual no estaven preparats: ni mentalment, ni física. De fet, les botigues d’informàtica, a part de rebre desenes d’ordinadors, impressores i mòbils per reparar, també s’han topat amb clients que buscaven webcams per assistir a les reunions i videoconferències de la seva feina. A la botiga J&M Informàtica, de la qual és propietària la Muriel, ja n’han demanat més, i estimen que arribaran d’aquí a uns 10 dies.

Invents espatllats

I és que només falta que no puguem sortir de casa perquè necessitem fer-ho. Seguint la Llei de Murphy, «si alguna cosa pot anar malament, anirà malament», moltes persones han experimentat com, de sobte, se’ls espatllava la nevera, els petava el cable del portàtil que feia més de dos anys que fallava o no se’ls ha encès més la tauleta amb la qual es connectaven a Netflix. A les botigues de tecnologia i electrodomèstics tenen cua d’espera per fer reparacions, les quals no garanteixen fer ràpid per si falta una peça que s’ha d’importar. Ara bé, de moment, si aquests dies ens deixa de funcionar la rentadora, tindrem més alternativa que fregar-la a mà.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT