PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sant Julià retalla el pressupost del 2020 en 1,3 milions d’euros

Les noves previsions auguren una caiguda en els ingressos de prop de 3 milions a causa de l’aïllament

Per Tatiana Navarro

Reunió de consellers de comú.
Reunió de consellers de comú. | Comú de Sant Julià de Lòria

El comú lauredià va reajustar ahir el pressupost per al 2020, aprovat el passat 9 d’abril, adaptant-se a la situació provocada per la Covid-19. La partida més reduïda va ser la d’inversions, en la que originàriament s’havien pressupostat 2,5 milions d’euros, i que en reduirà 337.500. Les despeses de funcionament també es van reduir prop d’un 10%, estalviant 95.567,53 euros.

El context actual obliga el comú a repensar també les inversions previstes, reordenant-les en tres ordres de prioritats. Així, es va consensuar la necessitat d’enllestir el magatzem de la deixalleria o el dipòsit d’aigua potable de Nagol. En segon nivell es trobarien altres obres com el nou parc al Camp de Perot o la vorera que va des de la rotonda d’Aixovall fins al límit amb la parròquia d’Andorra la Vella. En l’últim ordre de prioritats hi hauria inversions com l’eixample d’un tram de la carretera de Juberri, que ja no es preveu que s’executin en aquest exercici.

En la reunió duta a terme amb els membres de la majoria i els consellers de l’oposició, es va presentar una nova eina per garantir el bon funcionament del comú. Aquesta permet visualitzar els ingressos i les despeses en tot moment, amb l’objectiu de saber el punt exacte en el què es troben les finances comunals.

En la reunió també es van establir les línies de treball per als pròxims mesos, en funció del desenvolupament de la malaltia.

 

Davallada d’ingressos

La revisió del pressupost lauredià es basa en una reducció dels ingressos del 20%, el que implicaria prop de 3 milions d’euros menys del pressupost previst. Per aquest motiu, es va establir prioritzar les partides socials i, a més, ajustar al màxim la despesa de funcionament. A banda, els consellers van acordar controlar els comptes un cop al mes a la comissió de finances.

 

Estalvi energètic

Des de l’oposició, Desperta Laurèdia va proposar a la majoria mesures per controlar la despesa pública i a la vegada, consumir energia de manera responsable «veient que durant el confinament ha baixat l’activitat a la parròquia», va explicar el conseller Cerni Cairat. La proposta implicaria la reducció de la il·luminació a la via o a edificis públics «sempre que no generin problemes als veïns». La mesura està sent estudiada per part de l’equip comunal, que ja l’està aplicant en zones determinades.

 

Aportació al fons de cohesió

Els set comuns continuen treballant en el suport econòmic al Govern a través del fons de cohesió social. «Les projeccions aniran variant», va explicar el cònsol major, Josep Majoral, en funció del que pugui ajudar cada corporació. Per la seva banda, el comú de Sant Julià va acordar, en cas que sigui necessari, destinar diners de qualsevol partida pressupostària al fons nacional.

PUBLICITAT
PUBLICITAT