PUBLICITAT

Andorra la Vella

Comencen a instal·lar-se mampares de protecció als locals comercials

Alguns negocis opten per deixar els elements de manera definitiva

Per El Periòdic

| MARICEL BLANCH

Encara que alguns sectors de l’activitat econòmica s’hagin pogut reprendre aquesta setmana, la manera de fer d’aquests és diferent de la d’abans del coronavirus. Les botigues han hagut d’adaptar-se, prioritzant, a més de l’atenció al públic, els protocols de seguretat per evitar els contagis. Les mascaretes, els gels desinfectants i l’aïllament formen part del mobiliari de les botigues.

A un ritme tímid, els negocis estan instal·lant mampares transparents per seguretat del mateix personal, però també dels clients que es puguin atendre. Tasques que, en part, duen a terme les cristalleries del país, donat que el vidre té una durada més llarga i és més fàcil de netejar. Cristalleries Unió n’ha col·locat a quatre locals vinculats amb l’àmbit sanitari, com per exemple farmàcies o consultes mèdiques. Moltes d’elles no retiraran els vidres un cop acabi el confinament, ja que els oferirà un plus de protecció a l’hora d’atendre futurs malalts.

Una altra empresa del país consultada per aquest mitjà, dedicada a la publicitat d’objectes i de venda de material de seguretat en el treball, ha optat per incorporar mascaretes o mampares al catàleg. Pantalles de metacrilat no han venut moltes, de moment només els han sol·licitat menys de cinc pressupostos, però màscares de protecció facial sí, sobretot a particulars. La propera setmana començaran a distribuir mascaretes quirúrgiques i FFP2, guants i gel hidroalcohòlic. Segons expliquen, han rebut dues comandes de 10.000 mascaretes per part d’una asseguradora i d’un comú.

PUBLICITAT
PUBLICITAT