PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els Jocs dels Petits Estats d'Europa, anul·lats a causa del coronavirus

El Comitè Olímpic Andorrà busca noves dates per celebrar la cita esportiva, amb 2025 com a millor opció

Per El Periòdic

Jaume Martí i Xavier Espot reben el testimoni dels Jocs, a Montenegro.
Jaume Martí i Xavier Espot reben el testimoni dels Jocs, a Montenegro. | EL PERIÒDIC

Els Jocs dels Petits Estats d'Europa que havia d'acollir el Principat com a amfitrió entre el 31 de maig i el 5 de juny del 2021 no es duran a terme a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica generada pel coronavirus. D'aquesta manera, el Patronat de la Fundació ha decidit cancel·lar la cita esportiva en una reunió realitzada avui amb Govern i representants de les diverses federacions olímpiques.

En aquest sentit, el president del Comitè Olímpic Andorrà (COA), Jaume Martí, ha declarat a EL PERIÒDIC que «ha sigut fàcil arribar a una entesa, perquè tant les federacions com el COA i Govern pensem que difícilment es poden fer uns Jocs en unes condicions com les que tenim».

Tot seguit, Martí ha detallat que «la situació econòmica no ens permetria celebrar-los; sense estructures, organització i els atletes entrenant, no es podia fer una festa de l'esport». A més a més, cal recordar que la nova data dels Jocs Olímpics del Japó, entre el 23 de juliol i el 8 d'agost, dificultava la disputa dels JPEE per l'atenció que requeria la gran competició olímpica.

La nova data, 2025

D'altra banda, el COA ja ha començat a moure fitxa per organitzar els Jocs del 2025. Una data lliure i que a diferència de 2023, on Malta és l'amfitriona, no representaria cap mal de cap a l'hora de pactar amb un altre país per dur-los a terme. Sobre aquesta possibilitat, Martí ha comentat que «seria el moment més lògic, però encara no s'ha decidit presentar la candidatura».

Tanmateix, l'última paraula la tindrà l'Assemblea dels Jocs, qui haurà de donar el vistiplau a les noves aspiracions andorranes de cara al futur.

PUBLICITAT
PUBLICITAT