PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FAE conclou la temporada amb un balanç positiu del curs

La federació d’esquí remarca les notes positives aconseguides per l’equip femení

Per El Periòdic

Els membres de la secció d’esquí alpí, aquesta temporada.
Els membres de la secció d’esquí alpí, aquesta temporada. | ANA

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va anunciar ahir el tancament d’una bona temporada que s’ha hagut de finalitzar a causa de la pandèmia global provocada per la Covid-19. D’aquesta manera, el director de la secció d’esquí alpí, Max Tissot, va valorar el curs positivament: «La campanya ha sigut bona, no només a escala competitiva, sinó també en altres aspectes».

Així, Tissot va afegir que «els corredors i els tècnics han tingut els recursos necessaris per treballar en les millors condicions  i això ha fet que s’hagin pogut assolir els objectius i fins i tot, superar-los». Sobre els resultats obtinguts al llarg d’aquesta temporada, va detallar que «no hem pogut assolir els objectius desitjats en el circuit Copa d’Europa o Copa del Món, ja que hem tingut corredors com Mimi, Àxel Esteve o Joan Verdú lesionats, els quals no han pogut competir i que tenen el nivell per aconseguir bons resultats en aquests circuits».

Competitivitat

D’altra banda, Tissot també va fer valdre la competitivitat dels integrants de la secció d’alpí en aquest curs. Així, va destacar com Àlex Rius (31è a Vaujany) o Kevin Courrieu (32è a Orcière) van estar a punt d’entrar entre els 30 els primers classificats.

Pel que fa al grup femení, va remarcar la «molt bona temporada de Cande Moreno». Així va explicar que «ha tingut una regularitat durant tot l’hivern assolint un 12è lloc en el Supergegant de la Copa d’Europa de Saint Moritz i el 9è en el Mundial Júnior de Narvik». En aquesta línia, també parlar dels inicis de Carla Mijares en el circuit de Copa d’Europa (36à plaça a Funasdalen) i va indicar que «ens anima a pensar que per a la temporada vinent podrà optar a millorar resultats.

Els júniors

El tècnic va aprofitar per valorar molt positivament els resultats obtinguts per part dels joves júniors (sub21 i sub18). «Hem vist amb freqüència corredors andorrans a sobre de podis sub-18 i sub-21, i assolint resultats de gran qualitat durant quasi tot l’hivern» va declarar Tissot.

A continuació, el director va afirmar que «Cande Moreno, Gabriel Bartumeu, Xavi Cornella, Carla Mijares i Iria Medina han demostrat ser molt competitius i han finalitzat la temporada a dintre dels 50 millors de la seva edat». Per últim, també va reivindicar les curses de Joan Verdú a Briançon i d’Àlex Rius a Font Romeu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT