PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Es multipliquen els impagaments entre els clubs de la Lliga Nacional

Des del silenci sepulcral fins a acords entre jugadors i clubs, la realitat d’una part del campionat

Per Albert Ortega

El Centre d’Entrenament de la Federació Andorrana de Futbol.
El Centre d’Entrenament de la Federació Andorrana de Futbol. | FAF

El laberint econòmic en el qual es troben molts dels clubs que disputen la Lliga Nacional és un engranatge amb tantes arestes com entitats que la conformen. Una situació que s’ha vist agreujada amb l’impacte de la Covid-19 i que, de retruc, serveix per observar les dificultats salarials que travessen els diferents conjunts del campionat estatal.

D’aquesta manera, ahir EL PERIÒDIC va avançar la falta de pagaments que duu a terme la UE Santa Coloma amb els seus jugadors, i avui, és el torn de la resta d’un campionat que, a excepció d’Inter Club d’Escaldes, FC Santa Coloma i Atlètic Escaldes, presenta problemes salarials.

En aquest sentit, el capità de l’FC Ordino, Sebas Bertran, va mostrar la seva incertesa econòmica enfront del silenci que manifesta la directiva en afirmar que «no sabem res del pagament de març. Estem a l’expectativa i no sé si els directius ens trucaran o no, perquè quan intentes parlar amb ells, no hi ha resposta».

Els jugadors denuncien la incertesa econòmica mentre els clubs busquen diverses fórmules salarials

Un cas que, de manera diferent, es reprodueix en altres clubs de la divisió com la UE Sant Julià. En aquesta línia, el futbolista Edu Peppe va explicar que «vam estar parlant amb els directius i ens van pagar un part corresponent als mesos de març i abril. Sabem que les coses estan complicades en el món del futbol i així ens ho van transmetre». Tanmateix, Peppe va detallar que «el club va explicar que buscaria acollir-se als ERTOs i que parlaríem quan es jugués. Hem de confiar en ells i esperar que tot se solucioni quan torni a rodolar la pilota».

Acords amb els jugadors

Per la seva part, el director esportiu de la UE Engordany, Rodrigo Guida, va apuntar que, en el cas del seu club, «les nòmines es posaran al dia quan es reprengui la competició durant el mes de maig».

Així, va afirmar que «es va arribar a un acord amb els jugadors per dur a terme una reducció dels salaris perquè els ingressos que té el club normalment per aquestes dates també s’ha endarrerit.Per això s’han ajornat els pagaments, però es respectaran els contractes». Per últim, Guida va exposar que «en el cas que es demori la tornada a la lliga, el club buscarà noves solucions».

El cas del Carroi

Sense sou, els jugadors del CE Carroi defensen la samarreta del club a cost zero a canvi d’un pis i menjar. «El president pacta amb els representants dels jugadors un contracte de zero euros a canvi de venir a aprendre a una divisió de primera i els hi paga l’habitatge i les dietes, però aquest any hi va haver problemes al desembre perquè alguns van demanar diners i no podíem pagar» segons va detallar el tècnic de l’equip, Hugo Roldán.

La posició de l'Associació de Futbolistes

L’AFA va publicar ahir que, segons la llei de noves mesures excepcionals per la situació d’emergència sanitària de la Covid-19 , la qual regula per primera vegada la suspensió temporal dels contractes de treball o la reducció de la jornada laboral, s’estableix el període d’aquesta mesura, des de l’1 de maig fins al 31 de desembre com a molt estirar.

Així, si el contracte que vincula al futbolista amb el club de forma no expressa la possibilitat de retallar el sou, el club ha de satisfer íntegrament el salari mensual amb normalitat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT