PUBLICITAT

Més de 2,5 milions de casos de coronavirus a tot el món

Trump vol suspendre la immigració per protegir els llocs de treball

Per Irene Mas Fàbrega

Minneapolis buida degut al confinament
Minneapolis buida degut al confinament | Chad Davis

La pandèmia de coronavirus ja supera els 2,5 milions de casos i ha deixat més de 180.000 morts a tot el món. Els recuperats, per altra banda, ja són gairebé 700.000. Els Estats Units segueixen sent el país més afectat pel virus en referència als casos confirmats, seguit d’Espanya, Itàlia, Alemanya, França i el Regne Unit, per aquest ordre. Tots aquests països han superat els 100.000 contagis i han superat els que s’han registrat fins a dia d’avui a la Xina.

Trump tanca fronteres

Durant les quatre setmanes de confinament a Estats Units, s’han perdut 22 milions de llocs de treball. En aquest sentit, el president del país va informar que vol «suspendre temporalment» la immigració amb l’objectiu de «protegir els llocs de treball» dels americans durant la crisi sanitària. Per ara, s’han tancat les fronteres amb Canadà i Mèxic i ha suspès el trànsit aeri internacional, entre d’altres coses. 

Desconfinament lent a Espanya 

Segons va informar ahir el president espanyol, Pedro Sánchez, es durà a terme un desconfinament «lent i gradual» perquè ha de ser segur. En aquest sentit, també ahir es va aprovar al Congrés la tercera pròrroga de l’estat d’alarma que s’allarga fins el 9 de maig.

3.370 casos nous en un dia

Itàlia va registrar, ahir a la tarda, un augment de 3.370 casos de contagis des del dimarts. Aquesta xifra és la més gran registrada al país des del dissabte passat.

Estudi clínic per una vacuna

Alemanya va aprovar, ahir, el primer estudi clínic al país d’una vacuna contra el coronavirus. La prova s’efectuarà a persones voluntàries sanes. Aquest estudi el va desenvolupar l’Institut Paul Ehrlich (PEI), que és competent, a nivell federal, en matèria de vacunes i medicaments biomèdics.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT