PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Neix una proposta per formar una nova lliga amb 40 equips

L’FC Andorra hi formaria part, però el club diu que «no hi ha res tancat»

Per El Periòdic

Els futbolistes de l’FC Andorra celebren un gol, en una imatge d’arxiu.
Els futbolistes de l’FC Andorra celebren un gol, en una imatge d’arxiu. | XAVIER PUJOL

El ball de propostes per finalitzar la temporada és proporcional a les propostes de reestructuració de la Segona Divisió B de cara a la pròxima temporada. En aquest sentit, els clubs amb millor classificació de la divisió de bronze estan aprofitant la incertesa competitiva causada per la Covid-19 per dibuixar un nou format i crear una divisió més professional a cavall entre la Segona Divisió A i la Segona Divisió B amb l’objectiu d’apropar-se més al professionalisme.

Així, la nova categoria s’anomenaria Segona B Pro i agruparia fins a 40 equips repartits en dos grups de 20 conjunts dividits entre dues zones geogràfiques: sud i nord d’Espanya.

Els integrants de la divisió

Segons els papers filtrats de la proposta, els equips que formarien part de la nova categoria per la temporada 2020-2021 serien els quatre clubs que descendeixin de Segona Divisió A 2019-20, els equips classificats entre el 5è i el 10è lloc (ambós inclosos) de Segona B de la present campanya, més els 12 conjunts que jugarien el play-off d’ascens en la temporada actual i no acabin pujant.

En aquest sentit, l’FC Andorra formaria part del projecte conjuntament amb entitats del grup III de Segona B com FC Barcelona, CE Sabadell, UE Cornellà, Lleida Esportiu, Vila-real CF, UE Olot, RCD Espanyol i CF La Nucia. Tanmateix, des del club del Principat van assegurar ahir que des de l’entitat no faran cap mena de comunicat, encara que van confirmar que «s’està treballant amb diferents equips per trobar una solució que pugui satisfer més o menys a tothom, però no hi ha res tancat ni definitiu».

Per últim, cal recordar que la majoria de clubs no van veure amb bons ulls la proposta de l’RFEF d’anul·lar els descensos i realitzar un play-off exprés a un partit amb una única seu entre els quatre primers classificats actuals de cada grup de Segona B.

PUBLICITAT
PUBLICITAT