PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Aprovades les operacions amb GPS a l’aeroport Andorra-la Seu

Les instal·lacions podran acollir vols comercials de fins a 50 passatgers un cop acabin les restriccions

Per Tatiana Navarro

L’Organització d’Aviació Civil Internacional (OACI) va publicar ahir la maniobra d’aproximació a l’aeroport Andorra-la Seu, reconeixent i donant legalitat a l’enlairament i aterrament de vols que facin ús del sistema d’aproximació instrumental via GPS. Aquest era l’últim pas que calia fer perquè les instal·lacions poguessin acollir vols comercials de fins a 50 passatgers o bé mercaderies. 

«Era l’últim tram que faltava», va reconèixer l’ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros. La validació es publica després que una empresa suïssa dugués a terme les proves del sistema GPS durant el passat mes de setembre a petició de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), que a la vegada és la que va fer la demanda d’autorització a l’OACI.

 

En els terminis previstos

La validació del sistema de GPS de l’aeroport, que ha de permetre operar amb poca visibilitat, és un dels temes que arrosseguen de manera conjunta els governs espanyol i andorrà. En la passada Trobada Empresarial del Pirineu, celebrada al juny de l’any passat, l’executiu va anunciar que els tràmits no acabarien al setembre, com estava previst, sinó que s’endarreriria fins a l’abril del 2020. Finalment, els permisos han arribat en els terminis plantejats per l’executiu veí. 

 

Vols comercials

«Ara es pot sortir a buscar companyies que es puguin operar sabent que és legal», va explicar l’ambaixador espanyol al Principat. Amb tot, la situació no és la més adequada, donat que les restriccions en l’espai aeri i en els moviments de persones a l’estat espanyol fan que aquestes operacions s’hagin de posposar fins a la fi del confinament.

També s’haurà de reprogramar la formació dels operaris de l’aeroport, que s’ha de fer de manera presencial a Madrid durant un matí. «Ho podran fer quan puguin anar a Madrid legalment», va expressar Ros.

PUBLICITAT
PUBLICITAT