PUBLICITAT

La crisi farà que s’encareixi la cadena de valor d’algun producte

El ministre Portaveu destaca que fins al moment s’han detectat molt pocs casos de preus abusius

Per Irene Mas Fàbrega

El ministre Portaveu en roda de premsa d’actualització de dades de Covid-19
El ministre Portaveu en roda de premsa d’actualització de dades de Covid-19 | SFGA/CEsteve

Davant la preocupació ciutadana que el ministre Portaveu, Eric Jover, va considerar que hi ha al país degut al possible augment de preus d’alguns productes, el titular va assenyalar ahir, durant la roda de premsa d’actualització de dades de la pandèmia de coronavirus, que fins al moment s’han detactat molt pocs casos de preus abusius. Tot i així, va apuntar que s’ha notat un cert increment en el preu d’alguns productes associat a l’augment dels mateixos per part dels proveïdors. En aquest sentit, el ministre Portaveu va considerar que la crisi sanitària i econòmica derivada de la pandèmia de coronavirus d’una manera molt probable, comportarà un encariment de la cadena de valor d’alguns productes. Així, Jover va explicar que la llei de l’oferta i la demanda és difícil de controlar des de l’administració i, més encara, si els productes provenen de fora del país. Tot i així, va puntualitzar que des de l’organisme s’actuarà sempre que es detecti un abús del preu de qualsevol producte. 


En la mateixa línia, el ministre Portaveu va explicar que en aquests moments el Govern treballa perquè la crisi econòmica, que és «inevitable», no esdevingui una crisi social. Tot i així, va apuntar que amb el segon paquet de mesures es pretén que la gestió de la pandèmia per part del teixit econòmic sigui més lleugera i que, en aquest sentit, des del Govern se seguirà actuant de manera activa per poder ajudar a tothom qui ho necessiti. En aquest sentit, va destacar que «el que busquem és mantenir, en la mesura que sigui possible, el 100% de les plantilles encara que haguem d’afrontar situacions de suspensió d’activitats temporals». Així, va recordar que pels treballadors que es trobin en aquesta situació «s’han preparat mesures d’acompanyament com la reducció dels lloguers o la carència de les hipoteques a fi de mantenir el poder adquisitiu». 

Recolzament a cultura i a esports

El ministre va explicar, per altra banda, que el ministeri de Cultura i Esports del Govern mantindrà completament les subvencions destinades a activitats culturals amb la intenció de donar suport al sector tot i la contenció pressupostària que haurà d’assumir l’administració degut a la crisi sanitària. Jover va apuntar que amb les activitats esportives passarà el mateix. En aquest sentit, es mantindran les subvencions destinades normalment a aquest servei. A més a més, «les entitats esportives, de manera solidària amb el Govern, han decidit fer una bossa comuna de 524.000 euros que en principi s’haurien destinat a activitats i desplaçaments que no s’han realitzat i els destinaran al Fons Solidari».

Més de 2.000.000€ de donacions

El ministre Portaveu va destacar, també, que ahir es van superar els 2.000.000 d’euros recaptats a través de donacions. En aquest sentit, el ministre s’ha mostrat «molt satisfet» de la solidaritat ciutadana, de les associacions del país, dels col·lectius professionals, empreses, etc. i ha apuntat que ajuden al Govern a tenir «els recursos suficients per lluitar contra la Covid-19 i les seves conseqüències».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT