PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El SAAS dona mig milió d’euros per combatre la crisi sanitària

Salut informa que no s’ha registrat cap nou cas positiu de Covid-19 durant la última jornada

Per Judith Sáez

Corba de contagis a Andorra.
Corba de contagis a Andorra. | El Periòdic

El Comitè d’Empresa del SAAS renuncia a la meitat de la partida d’1.000.000 euros, inclosa en el pressupost de 2020 i destinada a millores laboral del conveni col·lectiu. Els professionals sanitaris consideren que retornar l’import a l’administració  permetrà que «el Govern tingui una pressió menor en les seves precisions econòmiques i per tant més recursos per la crisi financera que afectarà el nostre país».  El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, posava en valor la implicació i solidaritat d’aquests professionals que «estan cada dia a primera fila» i que, «amb aquesta aportació, també ajudaran a combatre els efectes de la Covid-19».

Casos

La corba de contagis es manté estable un dia més, sense cap nou contagi, el total de casos positius al Principat són 717. D’aquests 398 actius i 282 curats. Malauradament, en aquestes últimes hores la malaltia es va endur la vida d’un resident de 93 anys de Salita, apujant les defuncions a 37.

Estudi epidemiològic

El cap de Govern, Xavier Espot, va declarar en una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio que el futur de l’economia del país és incert, també tenint en compte que no se sap quan hi haurà «una situació de relativa calma que permeti als turistes venir». En aquest sentit, el ministre Portaveu, Eric Jover, assegurava que quan el flux de persones hagi tornat a la «normalitat» s’haurà de  «garantir la seguretat». A més, també alertava que el sector turístic seria una de les àrees més afectades a causa de la previsible reducció de la mobilitat internacional durant els propers mesos. Una situació que podria no accentuar-se tant en un escenari més proper. Així, deia que esperen «reformular un missatge del turisme per activar mercats de proximitat que ens puguin ajudar a reactivar el comerç». Per la seva part, Benazet, ressaltava que diferents ministeris estan estudiant les mesures i les normes de distanciament social adequades que hauran de seguir els establiments hotelers amb la seva reactivació i afirmava que Andorra està actuant amb «excel·lència en la qüestió de la crisi sanitària».

Mobilitat interna

L’obertura parcial d’establiments que el Govern considera que ajuden a passar el confinament i la permissió de sortir una hora cada dos dies al carrer en benefici de la salut pròpia dels habitants ha causat l’augment de la mobilitat interna i externa, sobretot a la frontera amb Espanya. A més, de dilluns a ahir, encara es va intensificar més. En concret, un 3%. El ministre Benazet recordava només sortir l’hora de la franja horària permesa perquè «el comportament d’avui tindrà conseqüències bones o dolentes d’aquí a 14 dies».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT