PUBLICITAT

Sant Julià muntarà set StopLabs a l’aparcament del Prat Nou

Sis estaran destinats a vianants i un a les persones amb cotxe

Per Judith Sáez

Plànol dels dispositiu al Prat Nou.
Plànol dels dispositiu al Prat Nou. | Comú de Sant Julià de Lòria

Les proves d’anticossos que s’efectuaran a tota la població a través de diversos StopLabs, repartits per tot el territori, ja tenen lloc a la parròquia de Sant Julià de Lòria. El comú va informar que estaran ubicats a l’aparcament del Prat Nou on hi muntaran un total de set veles: sis, per a vianants i una, per a les persones que hi acudeixin en cotxe. Estaran unides entre elles formant túnel de 5x30 metres.
Les proves consisteixen en una punxada al dit, per obtenir una mica de sang i així poder detectar els anticossos, i les desenvoluparan 25 professionals sanitaris i voluntaris formats que es repartiran en dos torns. A més, també hi haurà 12 persones encarregades de l’atenció telefònica i altre personal com funcionaris, agents de circulació i treballadors de les tres societats de la corporació: Camprabassa, Sasectur i Escola Bressol, que sumaran un total de 40 persones treballant-hi.

Des del comú avancen que, a hores d’ara, «s’està treballant en la logística: buidatge de l’aparcament, trasllat dels abonats, retolació, cablejat elèctric, així com la desinfecció de l’aparcament». Encara no se sap quan s’iniciarà aquesta l’operativa que es reproduirà dues vegades, i en la qual el Govern confia per gestionar la crisi sanitària que ha causat el coronavirus.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT