PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Jugar sense públic, una opció vàlida per a la UEFA

Aleksander Ceferin considera que és millor disputar els partits que no fer-ho

Per El Periòdic

Aleksander Ceferin durant una roda de premsa de la UEFA.
Aleksander Ceferin durant una roda de premsa de la UEFA. | AFP

El president de la UEFA, Aleksander Ceferin va valorar l’opció de disputar el que resta de competició esportiva sense públic a les grades al Corriere della Sera i va exposar que «soc optimista a l’hora de reprendre les lligues i completar els campionats.

Potser ho fem sense espectadors, però l’important és jugar i és millor disputar el que resta que no fer-ho». En aquesta línia, el dirigent eslovè va explicar que «la prioritat és la salut dels jugadors, directius i els aficionats; crec que en temps difícils, la gent veurà normal que només es puguin seguir els partits per la televisió».

A continuació, Ceferin va aportar una dosi de tranquil·litat i prudència als clubs que demanen finalitzar les competicions sense resultats vàlids i va afegir que «és massa d’hora per dir que no podrem acabar la temporada, perquè l’impacte pels clubs i les lligues seria terrible. Hem de respectar a les autoritats sanitàries dels països i esperar el permís per tornar a jugar».

Tanmateix, el directiu va confessar que «veig bastant difícil finalitzar la temporada entre setembre i octubre. Tindria un gran impacte en el calendari de la pròxima campanya». A més, el dirigent va assegurar que «les lligues i les copes europees es podrien arribar a jugar paral·lelament, depèn de quan torni el futbol».

Flexbilitat econòmica

D’altra banda, Ceferin també va aprofitar per repassar la situació contractual dels jugadors i va detallar que «necessitem donar-li més flexibilitat als jugadors i als clubs, considero que ampliar la finestra de fixatges és una bona opció».

Per últim, l’eslovè es va mostrar flexible respecte el Fair Play Financer, «ja hem suspès algunes condicions, però no descartarem el Fair Play Financer. És un mecanisme que ha portat molts beneficis econòmics al futbol, però ha de ser un ajut i no un obstacle, així que serem flexibles».

PUBLICITAT
PUBLICITAT