PUBLICITAT

La població d’Andorra augmenta i s’acosta als 78.000 habitants

L’increment de residents al país és de l’1,5%, amb un major creixement a la capital, la Massana i Canillo

Per Irene Mas Fàbrega

Imatge aèria d'Andorra la Vella
Imatge aèria d'Andorra la Vella | ANA

Segons va fer públic ahir el Departament d’Estadística del Govern, la població resident al Principat ha ascendit a 77.796 persones. Això suposa un augment de l’1,5% respecte al mes de març del 2019. En aquest sentit, hi ha 1.180 persones més vivint al país. El desglòs de les dades en qüestió constata que el creixement es concentra principalment a les parròquies d’Andorra la Vella, la Massana i Canillo. 


Del total de les 1.180 persones residents, a la capital andorrana hi ha hagut un augment de 268 residents, a la Massana de 229 i a Canillo de 206. Per altra banda, les parròquies que menys han crescut al llarg d’aquest any han estat Encamp, que ha guanyat 139 residents, Ordino, que n’ha sumat 121, Escaldes-Engordany, amb un augment de 115 persones i Sant Julià de Lòria, que ha registrat 102 nous residents. 

Població per nacionalitats

L’increment anual mesurat el mes de març es concentra en el col·lectiu d’altres nacionalitats amb més de 600 persones nouvingudes registrades. Per altra banda, hi ha un total de 378 persones més que tenen nacionalitat andorrana al país, 99 persones amb espanyola, 85 amb francesa i 18 amb portuguesa.

Població per franges d’edat

La major part de població andorrana té entre 15 i 64 anys. En aquest sentit, la franja d’edat en qüestió representa el 72,5% de la població. Per altra banda, la població menor de 15 anys representa el 13,5% i la més gran de 64 anys és el 14% restant.

Censos comunals

La població registrada als censos comunals el 31 de març d’enguany és de 82.110 persones. Aquesta dada constata que hi ha hagut un increment de l’1,5% respecte a la població registrada del mateix mes el 2019: 80.857 persones. 

Estimació de residents

Segons el document analitzat, des del desembre del 2009, el Departament d’Estadística fa una estimació mensual de la població resident al Principat prenent com a punt de partida els censos comunals que es creuen amb altres registres administratius disponibles.


Andorra disposa, també, dels registres comunals a través dels quals s’obté, de manera directa, la xifra de població registrada derivada de les altes i les baixes dels diferents comuns. Així, l’estimació de la població resident a 31 de març de 2020 proporciona un total de 77.796 persones.

L’IPC creix en un 1,5% durant el mes de març

33 L’Índex de Preus de Consum (IPC) del passat mes de març va créixer en un 1,5% en comparació al mes de febrer. El principal grup al que es contribueix la diferència és al de vestit i calçat, amb una variació mensual del 34% i una repercussió mensual de l’1,82%. Això s’atribueix a l’entrada de la nova col·lecció d’estiu i del final de les rebaixes d’hivern.

Per altra banda, transport va experimentar una variació negativa del -1,8% i una repercussió mensual del -0,31% degut a la disminució dels preus de carburant. Esbarjo, espectacles i cultura també van patir una variació mensual del -2,2% i una repercussió del -0,12%a causa d’un decreixement en el preu dels viatges organitzats. Les ariacions de l’IPC es van veure afectades pel tancament d’empreses arran de la crisi de la Covid-19.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT