PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sant Jordi passarà enguany de les places físiques a les virtuals

Els comuns preparen diferents iniciatives per continuar celebrant-lo

Per El Periòdic

Sant Jordi de l’any passat.
Sant Jordi de l’any passat. | MARICEL BLANCH

El dia del llibre i de la rosa és potser una de les celebracions més arrelades al país. Aprofitant l’arribada de la primavera, la gent surt el 23 d’abril a la recerca de les darreres novetats editorials o d’una rosa vermella per regalar a algú estimat. Enguany, els carrers no s’ompliran de llibres, però això no vol dir que la festa no se celebri.

El comú d’Andorra la Vella proposa una bateria d’activitats a les xarxes socials sota el títol Un Sant Jordi Virtual a Andorra la Vella, amb xerrades d’escriptors, concurs de microrelats i activitats participatives per engalanar finestres i balcons. Hi participaran autors andorrans com  Albert Villaró, Teresa Colom o Oliver Vergés.

A Encamp, el comú oferirà el conte infantil Tots contra el drac al seu canal de Youtube amb la participació de la narradora infantil Vanessa Silva, a més d’Els Motis contra el coronavirus, interpretat pels monitors de l’Àrea de Jovent. La biblioteca de la parròquia, sumant-se a les de la resta del país, recomanaran llibres a través de càpsules audiovisuals d’un minut a Instagram. 

La Biblioteca Comunal Universitària de Sant Julià de Lòria proposa als usuaris de les xarxes socials explicar la llegenda de Sant Jordi enviant un vídeo o un enregistrament d’àudio al correu de la biblioteca, o bé etiquetant-la a l’Instagram. A més, també es poden fer arribar recomanacions literàries.

Per la seva banda, el canal de Youtube de la Massana comptarà amb càpsules de contes infantils, alguns narrats pels mateixos autors. Per exemple, la il·lustradora Cecília Santañez oferirà La Bruna i les Vaquetes de la Vall. A més, s’ha programat un Club de Lectura Confinat a través de Zoom.

D’altra banda, el ministeri de Cultura va anunciar ahir que el veredicte del Concurs de Poesia Miquel Martí i Pol es donarà a conèixer aquest dijous a través d’un comunicat i no amb una cerimònia d’entrega de premis.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT