PUBLICITAT

Andorra la Vella

Suspeses les proves oficials de batxillerat i formació professional

S’avaluarà que els alumnes hagin assolit com a mínim el 50% de les competències

Per Judith Sáez

 El ministre portaveu, Eric Jover, i la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, arbans de la roda de premsa d’ahir.
El ministre portaveu, Eric Jover, i la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, arbans de la roda de premsa d’ahir. | Govern d\'Andorra

El calendari del curs escolar no es modifica a cap dels sistemes educatius del Principat i els docents i alumnes seguiran l’activitat lectiva fins a l’1 de juliol encara que s’haurà de valorar, segons consignes sanitàries, si serà de manera virtual o es podrà tornar als centres a partir de l’1 de juny. Tot i això, el ministeri d’Educació i d’Ensenyament Superior va decidir que no se sotmetran a les Proves Oficials de Batxillerat (POB), les Proves Oficials de Batxillerat Professional (POBPRO) i els Diplomes d’Ensenyament Professional (DEP) previstes per aquest final de curs 2019-2010. La ministra, Ester Vilarrubla, argumentava que «quan els alumnes tornin a l’aula no tindrem marge de temps» ni tampoc «benestar» per poder dur-les a terme. «Creiem que la part emocional és molt important per aprendre i estem pensant en els possibles escenaris a proporcionar. Hi està treballant l’equip de psicopedagogs», informava Vilarrubla.

Classes virtuals

Per aprovar el curs caldrà «obtenir una qualificació en totes les competències del seu itinerari, demostrar un desenvolupament com a mínim del 50% del conjunt de competències, aprovar el projecte de recerca i validar com a apte el projecte de participació, actuació i servei de les competències».

Des del Govern asseguren que no s’impartiran nous coneixements, més enllà d’aquells alumnes que tinguin inquietud «com ja es fa normalment» però, que «cal reprendre les classes diàriament per exercitar els coneixements que ja tenen». En aquest sentit, també s’està estudiant la possibilitat d’oferir acompanyament educatiu durant l’estiu per aquells alumnes que ho necessitin així com aquells qui necessiten apujar la nota del batxillerat. Vilarrubla recordava així que «el curs no ha acabat. Ara més que mai necessiten seguir preparant-se per accedir a les universitats o cicles».

Pràctiques

El Govern manté les pràctiques, de moment, en algunes branques, com infermeria, que no estan aturades. S’espera que amb l’obertura de l’activitat per fases es puguin desenvolupar, ja que són una part «important per obtenir el títol» i suposen una preparació pel món laboral. Tanmateix, no descarten reduir-ne les hores.

Curs 2020-21

Es mantenen obertes les inscripcions pel pròxim any escolar en els centres educatius en el període habitual de preinscripció. Ara bé, enguany, fer-ho de manera telemàtica serà obligatori. Per altra banda, l’autoritat educativa també va assenyalar que s’espera obrir les beques a les famílies que ho requereixin a mitjans de maig i que s’estudiaran els casos, per si s’haguessin d’adaptar tipologies i llindars davant la situació excepcional.

Bretxa digital

El Govern presumeix que s’hagi pogut donar resposta als estudiants que han requerit material per connectar-se a les classes en línia. El ministeri va repartir 270 tauletes i va garantir la connexió a Internet de 67 famílies, en col·laboració amb Andorra Telecom. En aquesta línia, el ministre Portaveu, Eric Jover, va valorar que «la crisi global no només afecta Andorra» però que «la rapidesa que hem tingut en donar resposta per seguir impartint continguts i coneixement a l’alumnat preveu que ens sortirem millor que països més grans».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT