PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ACB estudia una nova fórmula competitiva per finalitzar la lliga

Els clubs es reuneixen avui amb la competició telemàticament per trobar una solució al campionat

Per Albert Ortega

El president de la Lliga ACB, Antonio Martín, durant un acte de presentació de la competició, aquesta temporada.
El president de la Lliga ACB, Antonio Martín, durant un acte de presentació de la competició, aquesta temporada. | AGENCIA EFE

La lliga ACB continua cercant fórmules amb l’objectiu de tancar la temporada de la manera menys traumàtica possible i no condicionar la següent. En aquest sentit, el periodista Ignacio Ojeda va avançar la nova proposta de la competició per trobar una solució a la finalització del campionat actual.

Així, la idea gira al voltant de disputar un torneig en una única seu, sembla que Gran Canària seria la millor opció per les seves característiques per controlar la Covid-19 i ja s’han confirmat converses, on acudirien els 12 primers classificats que quedarien organitzats en dos grups, amb el primer de cada un classificat per una final en la qual s’enfrontaria amb l’altre al millor de cinc partits.

En aquesta línia, l’habitual play-off de la lliga ACB es veuria totalment alterat en donar espai a quatre equips més. A més a més, amb aquest format no es produirien descensos a LEB Or, mentre que caldria veure què passaria amb els ascensos. 

Qüestió de justícia

Sigui quina sigui la decisió final, sembla impossible que tots els integrants de la competició quedin satisfets. En aquest cas, però, l’anul·lació dels descensos de categoria afavoriria a conjunts com Montakit Fuenlabrada i Movistar Estudiantes, mentre que en el cas de les places europees, Reial Madrid, Barça i Baskònia tenen lloc assegurat a l’Eurolliga, el València hauria d’aconseguir-la i les places d’EuroCup i Lliga de Campions FIBA es decidirien per qüestions econòmiques.

Tanmateix, els clubs, que es reuniran avui telemàticament amb els representants de l’ACB, tenen diversos punts de vista a conseqüència del conflicte d’interessos i el greuge que representaria el canvi de format. D’aquesta manera, algunes entitats esportives parlen de transformar la lliga fins a reunir a 20 equips en la pròxima edició, mentre que altres opten per conservar el play-off de vuit equips o celebrar-lo al millor de tres partits en una sola ciutat. I és que tot segueix en l’aire en mig d’una nova pròrroga del confinament a l’Estat espanyol que impedeix tornar a la normalitat de l’activitat física pels esportistes d’elit.

De fet, fins al moment, cap organisme oficial espanyol ha anunciat amb seguretat quan finalitzarà el confinament; una decisió que aparta als equips de començar a dur a terme les dues o tres setmanes de pretemporada que necessitaran, segons els experts, per recuperar el nivell físic imprescindible per tornar a competir, ja que, en cas contrari, el risc de lesions seria molt alt.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT