PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Europa suma més de 100.000 morts per la pandèmia

El Regne Unit és el país on més està creixent el virus en els darrers dies

Per Judith Sáez

Vista aèria del parlament de Londres.
Vista aèria del parlament de Londres. | El Periòdic

Centenars de milers de morts per la Covid-19 arreu del món. La pandèmia sorgida a la Xina i que els europeus veien lluny va arribar, i amb força. La poderosa capacitat de contagi, barrejat amb una mica d’euroexcepticisme que va endarrerir les mesures de protecció i confinament, ha acabat amb 100.000 vides al territori.

Itàlia segueix essent el país amb més morts amb 23.660, seguit d’Espanya (20.453), França (19.718) i el Regne Unit (16.060), segons dades d’ahir a les 20.00 hores del recompte de la Universitat Johns Hopkins. Tot i que els italians són els més afectats per la pandèmia, la corba de contagis i el nombre de víctimes mortals diàries va en descens des de fa un parell de setmanes. Els números però, segueixen essent devastadors: 433 morts l’últim dia.

Mentrestant, els contagis al Regne Unit augmenten dia a dia fins al punt de ser l’estat europeu on més creix el coronavirus. De fet, la setmana passada va acostar-se als 900 morts diaris i ahir diumenge, se’n xifraven gairebé 600. Alguns experts ho atribueixen a una mala gestió de mesures preventives a temps, i algunes publicacions inclús assenyalen una falta de lideratge per part del primer ministre, Boris Johnson, davant una pandèmia mundial. Els científics responsabilitzen al Govern britànic d’una mala gestió i l’acusen d’haver perdut cinc setmanes vitals que haguessin estat útils, també, per equipar hospitals, centres sanitaris, personal essencial i professionals de la salut.

Per altra banda, un escenari molt diferent es planteja a països europeus com Àustria o la República Txeca, els quals estan començant a obrir i posar fi amb les restriccions de mobilitat. Alemanya segueix estudiant-ho, ja que manté un aplanament en la corba de contagis des de fa temps.

Els Estats Units

El país nord-americà suma 740.442 casos totals positius per coronavirus i, només a Nova York, sumen 13.157 víctimes mortals. 
Les protestes contra les restriccions estatals de confinament per evitar més contagis però, s’estan expandint arreu del territori. Reclamen que es reobri l’economia i un dels partidaris del moviment, és també Donald Trump. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT