PUBLICITAT

El servei de guarda d’infants rep 85 sol·licituds i 17 són aprovades

Gran part de les demandes són de persones que no necessiten el servei durant la primera fase

Per Irene Mas Fàbrega

Roda de premsa actualització dades Covid-19
Roda de premsa actualització dades Covid-19 | SFGA/CEsteve

En el context de l’aprovació del segon paquet de mesures urgents per part del Consell General el dissabte passat, el ministre Portaveu va recordar que avui un total de 596 negocis reprenen la seva activitat. En aquest sentit, aproximadament un miler de persones tornen als seus llocs de feina habituals. Davant d’aquesta primera fase de desconfinament, el Govern va posar un servei de guarda d’infants a disposició de la ciutadania. Així, el ministre Portaveu, Eric Jover, va explicar que l’administració ha rebut un total de 85 sol·licituds de famílies que tenen fills menors de 14 anys i que necessiten fer ús del servei de guarda d’infants. Tot i així, va remarcar que del total, d’entrada tan sols s’oferirà el servei a 17 infants que corresponen a famílies que han de començar a treballar a partir d’avui.


En aquest sentit, gran part de les sol·licituds corresponen a persones que necessitaran el servei en una segona fase de represa de l’activitat. Per aquest motiu, el ministre va demanar que, de moment, només s’inscriguin les famílies que han de reprendre l’activitat laboral en aquesta primera fase.


Així, va informar que al llarg del dia d’avui el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior es posarà en contacte amb les famílies registrades i que compleixen la condició necessària per accedir al servei per tal d’informar-les sobre a quins centres escolars s’acolliran els infants, en quines franges horàries i les condicions en les que ho hauran de fer. Tot i que Jover no va anunciar el dia exacte que es començarà a oferir el servei, ha assegurat que serà durant els propers dies. 


També va voler destacar el fet que el servei en qüestió no té res a veure amb l’activitat escolar convencional ja que durant el desenvolupament del mateix hi haurà un seguit de normes, mesures sanitàries i controls de seguretat adaptats a les circumstàncies.

Subhasta solidària

El ministre Portaveu també es va referir a una iniciativa solidària impulsada per artistes andorrans a través de les xarxes socials. Es tracta d’una subhasta d’obres que estarà oberta fins aquest migdia i que destinarà tots els beneficis al Fons Solidari per ajudar a fer front a les despeses generades per aquesta crisi sanitària. 

Treballadors molestos

Segons es va fer saber ahir en roda de premsa, hi ha treballadors d’estacions d’esquí i de camps de neu que son andorrans i que es mostren inquiets perquè consideren que el Govern no els empara amb les mesures econòmiques que està posant en marxa en el context de la pandèmia. En aquest sentit, el ministre va voler deixar clara la voluntat de l’administració de donar empara a qualsevol persona que es que es quedi sense feina al principat. Tot i així, va destacar que per desenvolupar les mesures el Govern va diferenciar els contractes temporals dels indefinits. Va posar en valor, però, el fet que la temporada d’hivern s’ha vist escurçada i que «si és necessari es farà costat a tota aquesta gent per ajudar-los i orientar-los».

Consell general

Durant la roda de premsa Jover també va recordar que el dissabte al Consell General es va votar el segon paquet de mesures econòmiques que, segons va explicar el ministre, té com a objectiu ajudar a tots els treballadors del país a mantenir el seu lloc de feina tenint en compte la situació actual. En aquest sentit, va explicar que passaran uns dies abans que es publiqui ja que els coprínceps han de signar el document. Tot i així, va voler remarcar la voluntat del Govern que les mesures que s’hi contemplen entrin en vigor abans del mes de maig. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT