PUBLICITAT

Andorra la Vella

El comú de la capital treballa en atendre a la gent gran

El servei de menjars a domicili ha augmentat de quatre a 21 sol·licitants

Per El Periòdic

La consellera de Social.
La consellera de Social. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

El departament de Social del Comú d’Andorra la Vella realitza des de l’inici del confinament  1.000 trucades a residents a la parròquia, tal com va detallar la consellera de Social, Meritxell Pujol. Així, seguint el cens de persones grans que viuen a la parròquia han fet un especial èmfasi en les que viuen soles, fent-los una trucada setmanal.

«Hem intentat ajudar-les en allò que ha calgut», explicava Pujol, afegint que s’ha aprofitat fins i tot el servei d’àpats a domicili, que s’ha incrementat de 4 a 21 sol·licitants, per detectar també necessitats. En les visites per donar els àpats també s’ha hagut d’atendre tot tipus de demanda, com baixar la brossa, anar a comprar o fer les compres en línia. Des del comú també gestionen el repartiment de mascaretes casolanes a la gent gran.

Per tal de fer «el confinament més agradable», des del departament també impulsen un seguit de tallers per via telemàtica. Activitats dirigides a padrins i padrines, però també per als més petits.

Per a la consellera ha estat «dur», ja que tan sols porta tres mesos al càrrec. Explica que «el 80%» de la feina la fa des de casa però es trasllada freqüentment al despatx per contactar aquelles persones que poden suposar una major preocupació.

PUBLICITAT
PUBLICITAT