PUBLICITAT

Els problemes de circulació es repetiran dimarts

  • L'entrada al Principat, el centre d'Andorra la Vella i la baixada des de les pistes d'esquí han estat les zones més complicades
cues 2
El Govern, Coalició Reformista i APC mantenen reunions previas al plé de la camara per aclarar postures i plantejar sortides a la situació actual. Foto: ORIOL LLAURADÓ
Les previsions de l'àrea de mobilitat han estat encertades i aquest dilluns al matí hi ha hagut retencions a gran part de les carreteres del Principat. L'entrada al Principat, el centre d'Andorra la Vella i la baixada des de les pistes d'esquí han estat les zones més complicades. Des de bon matí han començat les retencions a l'entrada del país amb cues que arribaven fins al Pla de Sant Tirs, i a la capital el col·lapse ha durat tota la jornada amb previsió que s'allargui fins les deu o les onze de la nit. De cara a dimarts, s'espera una situació semblant tot i que el matí podria ser més tranquil, per això es torna a recomanar evitar l'ús del vehicle per desplaçar-se.

El transit s'ha vist encara més perjudicat per l'accident que s'ha produït entre un cotxe i una moto a la Margineda i pel fet que els vehicles dels visitants s'han sumat als dels residents que han hagut de fer ús del cotxe ja que és dia laborable i la gent ha anat a treballar i ha portat els nens a l'escola.

Les primeres retencions de la jornada s'han produït cap a les nou del matí a Sant Julià de Lòria, i una hora més tard aquestes anaven de la frontera del Riu Runer en sentit nord, i cap a les 12'30 hores les cues ja arribaven al Pla de Sant Tirs. La situació d'entrada al país no s'ha normalitzat fins a les 18 hores, i s'ha ajuntat amb la baixada de vehicles provinents de les estacions d'esquí que ha coincidit amb les massificacions al nucli urbà.

Prop de 13.000 vehicles han entrat al Principat en la jornada d'avui mentre que uns altres 9.000 han sortit d'Andorra. Segons els càlculs que ha facilitat el  el cap d'àrea de mobilitat i seguretat viària, Jaume Castells, al llarg del pont han entrat uns 51.000 cotxes i han sortit prop de 36.000.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT