PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tenir una vacuna podria condicionar la celebració dels Jocs Olímpics 

La professora Sridhar considera que "sembla irreal fer-los sense progressos científics" 

Per El Periòdic

Les anelles olímpiques a Tòquio.
Les anelles olímpiques a Tòquio. | Getty Images

La professora Devi Sridhar, que dirigeix el departament de Salut Pública Global de la Universitat d'Edimburg (Escòcia), ha afirmat a la BBC que celebrar dels Jocs Olímpics de Tòquio de 2021 "depenen totalment de l'existència d'una vacuna contra la Covid-19". Malgrat això, Sridhar també ha reconegut que la possibilitat de tenir una vacuna "és molt real". 

"Primer vaig pensar que trigaria un any o un any i mig, però creiem que podria ser més aviat", ha comentat i ha recordat que "si tenim una vacuna durant l'any que ve, una vacuna eficaç, disponible i a un cost moderat, crec que es poden celebrar els Jocs Olímpics", però "sense progressos científics, això em sembla irreal". "Ajornar-los ha estat una decisió correcta. L'única manera d'afrontar la situació és tenir esperança i donar suport a la nostra comunitat científica, perquè a llarg termini és la ciència la que ens permetrà sortir-ne", ha afegit. 

En aquest cal recordar que el mateix vicepresident del Comitè Olímpic Internacional (COI), Juan Antonio Samaranch, va aclarir ahir que si no existís una vacuna, «atendríem les indicacions de les autoritats sanitàries mundials». «No ens correspon a nosaltres prendre decisions sobre la salut pública», va recalcar, deixant oberta la possibilitat que se suspengui la cita olímpica si les autoritats consideren que la seva celebració «és una imprudència».

PUBLICITAT
PUBLICITAT