PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ja està disponible el registre pels tests d'immunitat

El formulari recull les dades personals i del nucli de confinament

Per Lídia López

Apartat on fer el resgistre
Apartat on fer el resgistre

Ja està disponible el servei de registre per a l’adjudicació de cites per sotmetre’s als tests d’anticossos del coronavirus. S’havia previst que entrés en funcionament ahir, però finalment, es va decidir fer uns canvis a la fitxa tècnica per fer el registre que van endarrerir la seva posada en marxa.

Tot i que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, anunciés que potser no es podria començar a rebre les inscripcions fins demà, des de fa uns minuts ja és possible fer-los. El web informatiu de Govern: coronavirus.govern.ad ha incorporat un apartat per tal de recollir les dades.

El formulari que es presenta, demana en primer lloc les dades personals de la persona interessada: data de naixement, domicili, informació de contacte i lloc de treball. Seguidament, fa preguntes de caràcter mèdic, com si la persona ha presentat simptomatologia compatible amb la malaltia, si té antecedents mèdics pels quals pugui ser considerat persona de risc o si té una discapacitat reconeguda. Al registre, també es demana especificar de quina forma es desplaçaran al lloc, si serà a peu o amb cotxe. Finalment, s’ofereix la possibilitat d’afegir altres persones que siguin del mateix nucli de confinament al registre, per tal de fer una única inscripció.


S’està acabant de dissenyar el dispositiu

Segons ha indicat el ministre de Salut durant la roda de premsa, els tests començaran a fer-se de cara al final de la setmana vinent o, com a tard, principis de la següent. Benazet ha confirmat que ja hi ha més de 700 persones voluntàries amb formació en les ciències de la salut inscrites per realitzar els tests.

El comitè de coordinació encara està acabant de definir alguns aspectes del sistema juntament amb els comuns. El que sí que s’ha donat a conèixer, és que els StopLab, s’ubicaran previsiblement en aparcaments comunals d’arreu de les parròquies de cara als usuaris que accedeixin a la prova amb vehicle. També s’ha de decidir on es faran les proves les persones que hi vagin a peu. 

Sobre la ubicació, el titular de Salut ha assegurat que la forquilla recomanada de temperatura per tal d’assegurar la fiabilitat de les proves és d’entre 15 i 22 graus. Benazet ha considerat que els punts definits estaran dins d’aquestes temperatures, però ha assegurat que si s’ha de climatitzar algun espai pel seu funcionament, es farà. Tot i això, es faran unes proves els dies previs per tal de corroborar el seu bon funcionament abans de començar els testos massius.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT