PUBLICITAT

Pintat acusa Amics de la Rabassa de boicotejar l'acord amb National Geographic

  • El cònsol diu que l'entitat ha actuat de "mala fe" per enviar una carta contra la franquicia a Naturlàndia
  • Anuncia accions legals si fanalment l'entesa s'acaba trencant
josep pintat 2
El cònsol laiuredià, Josep Pintat, en l'entrevsita a RNA.l. Foto: ANA / A. R.
El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Pintat, ha acusat Amics de la Rabassa d'actuar de "mala fe" després d'assabentar-se divendres passat que aquest col·lectiu havia enviat una carta a National Geographic, a Washington, per demanar que no tirés endavant l'acord que estan a punt de signar amb el Comú. Josep Pintat va anunciar fa unes setmanes que la corporació estava negociant amb National Geographic per poder establir una franquícia a Naturlàndia, i va avançar que les negociacions estaven pràcticament enllestides. Pintat no ha descartat emprendre les mesures legals que considerin oportunes si l'acord no es tanca per culpa del que ha qualificat d''intoxicació". El cònsol ha fet aquestes declaracions al programa Ara i Aquí de RNA.
Pintat considera que aquest acord amb National Geographic beneficia la parròquia i el país i per això creu que aquestes accions "ratllen l'absurd". El cònsol lamenta que mentre hi ha una part de gent que intenta tirar endavant buscant alternatives de futur, n'hi hagi d'altres que es queden en l'"immobilisme o l'obscurantisme" i que deuen partir de la base que "jo en aquesta vida ja ho tinc tot resolt i els altres si no poden tirar endavant, que es fotin" i ha afegit que això "no és ètic". Pintat ha explicat que durant aquesta setmana es comprovarà si aquests acords han quedat afectats per la carta enviada pels Amics de la Rabassa.

El cònsol també s'ha mostrat crític amb les signatures recollides per Amics de la Rabassa contra el projecte de Naturlàndia. En aquest sentit, ha explicat que s'han estudiat les 1.370 firmes, de les que 230 són de gent de Sant Julià, entre 400 i 500 de nacionals del país (incloent les 240 dels lauredians), i la resta són de residents i turistes. Pintat considera que hi ha firmes de "diferent nivell" i que aquí voten els andorrans que "són els que legítimament estan capacitats per prendre decisions i per impulsar projectes". En aquest sentit, el cònsol ha afegit que no pot ser que es comptabilitzin les firmes de, per exemple, un alemany que vingui a la Fira d'Andorra la Vella, que no resideixi al país, i que alegrement signi per "una sensibilitat ecologista que pugui tenir", ja que el que ha de fer es veure com s'aplica al seu país i no venir a dir "com ens hem de gestionar".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT